Ljeto velikih promjena: U Zagreb stižu bivši reprezentativci, pivot koji je šokirao Flensburg i velika nada!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.05.15. | 16:50

PPD Zagreb mogao bi biti vrlo aktivan u prijelaznom roku...

Iza rukometaša PPD Zagreba uspješna je sezona koju bi trebali okruniti novom dvostrukom krunom, u skoroj završnici Premijer lige i na Final Fouru Kupa. Mnogi se već sada pitaju kako će Zagreb izgledati u novoj sezoni i može li ponoviti, a možda i nadmašiti sjajne igre koje je pokazao u Ligi prvaka, gdje je pobjeđivao Kiel, PSG, Kolding, da bi ispao tek u četvrtfinalu od moćne Barcelone.

Zasad je poznato da na klupi promjena neće biti. Veselin Vujović potpisao je novi ugovor, ali u idućoj kampanji mogao bi imati redizajniranu momčad. Mnogi Zagrebovi mladići nalaze se na radaru velikih europskih klubova, prije svega Luka Stepančić koji je Barceloni u ZG Areni zabio devet golova. Navodno PSG u njemu vidi novog Kopljara.

Sigurno je da Zagreb napušta drugi vratar Ivan Stevanović koji odlazi u Njemačku. Kako stvari stoje, njega će zamijeniti iskusni Venio Losert koji stiže iz francuskog Montpelliera. To se čini vrlo dobrim potezom Zagrebovih čelnika, jer Losert bogatim iskustvom uvelike može pomoći razvoju Filipa Ivića. Bivši reprezentativni golman u godinama je kada na kolege gleda upravo tako, a ne isključivo kao na konkurenciju.

Problem za PPD Zagreb mogao bi biti odlazak Ilije Brozovića, o kojem se sve glasnije priča. Mladi kružni napadač uz Ivića je bio možda i najveća konstanta Zagrebove sezone, pa i njega gledaju strani klubovi, ponajviše iz njemačke Bundeslige. Navodno Zagreb ima spremnu zamjenu: trebao bi stići Mario Tomić. Riječ je o zanimljivom 27-godišnjaku koji je do prije pet-šest godina bio vratar, da bi onda postao kružni napadač! Igrao je Tomić za Sisciju, a potom otišao u Katar gdje je u rujnu prošle godine, zajedno s još jednim Hrvatom Jankom Kevićem, kreirao senzaciju. Njihov Al Sadd nokautirao je u polufinalu klupskog svjetskog prvenstva Flensburg, a Tomić (7) i Kević (8) zabili su 15 od 27 golova Katarana.

Zagreb navodno razmišlja i o vraćanju Ljube Vukića, iskusnog lijevog krila koji s Hrvatskom ima srebro s Eura u Norveškoj 2008. godine. Vukić je u posljednje vrijeme igrao za bjeloruski Meškov Brest, a njegov dolazak mogao bi značiti odlazak Antonija Kovačevića.

Osim iskustva, Zagreb će tražiti i nove mlade opcije. Moguće je da angažiraju Ivana Horvata, glavnu zvijezdu ambicioznog Varaždina. Horvat je talentirani 22-godišnjak kojeg krasi odličan šut i velika eksplozivnost. Primarna mu je pozicija lijevog vanjskog, ali može igrati i kao srednji. Izdanak je poznate bjelovarske rukometne škole.

Jasno, na ljeto je za očekivati i neko veće pojačanje koje bi trebalo pomoći potencijalima Iviću, Obranoviću, Pavloviću, Mandaliniću, Šebetiću, Mihiću i ostalima... Straha za PPD Zagreb ne bi smjelo biti.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ostali sportovirukometVeselin VujovićLuka StepančićIlija BrozovićIvan HorvatVenio LosertMario TomićLjubo VukićPPD Zagreb

Ostale Vijesti