Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Legendarni hrvatski rukometaš zaključio bogatu karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 10:15

S Kaubojima se popeo na krov svijeta, ali je prerano i na ružan način završio reprezentativnu avanturu…

Legenda hrvatskog i riječkog rukometa Renato Sulić odlučio je kako je na pragu 42. godine vrijeme za okončanje bogate igračke karijere.

Sulić se početkom ove sezone vratio u svoj Zamet kako bi svojim utjecajem i iskustvom pomogao svom matičnom klubu te zaključio karijeru tamo gdje je sve i počelo.

“Danas je potpisan sporazumni raskid ugovora između rukometnog kluba Zamet i bivšeg reprezentativca Renata Sulića. Sulić se početkom ove sezone vratio u Zamet kako bi okončao svoju uspješnu rukometnu karijeru u kojoj je stigao do statusa reprezentativca i igrao u velikim europskim klubovima. Dva kola prije završetka regularnog dijela prvenstva Paket 24 Premijer lige sporazumno je dogovoreno, obzirom da se Zamet nije uspio kvalificirati u Ligu za prvaka, da Sulić okonča svoju karijeru u klubu u kojemu je i počeo svoj rukometni put. Pred Zametom je gostujuća utakmica protiv Poreča, nakon čega slijedi domaća utakmica protiv ekipe Umaga. Nakon te dvije utakmice Zamet nastavlja prvenstvo u Ligi za ostanak.”, objavili su iz RK Zamet, a prenio Novi list.

Renato Sulić je osim kluba iz rodnog grada nastupao još i za Metković, Zagreb, Veszprem, Medvešćak, Celje i Wislu.

Osvojio je tri naslova prvaka Hrvatske, devet Mađarske te dva Slovenije. S Veszpemom je još uzeo 10 trofeja tamošnjeg Kupa, dvije SEHA lige, a dva puta je gubio finale Lige prvaka.

S reprezentacijom Hrvatske se popeo na krov svijeta 2003. godine u Portugalu, dok se u Norveškoj okitio s europskim srebrom.

Nakon Eura 2004. godine dogodila mu se teška prometna nesreća kad ga je kao pješaka udario auto te je morao operirati koljeno, a tad je i zbog ugruška proživio veliku dramu iz koje se na kraju izvukao te aktivno igrao rukomet čak 17 godina.

Ostaje žal za njegov veći doprinos u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji za koju je posljednji nastup imao 2008. godine. Željko Babić ga je pozvao među kauboje nakon što sedam godina nije bio u planovima izbornika, ali se Sulić tad zahvalio i rekao kako je za njega reprezentativna avantura završena.

Definitivno ružan način za zaključenje reprezentativne karijere, ali na ovu odluku zasigurno nije utjecao sportski faktor.


Tagovi

Renato SulićRK Zamet

Ostale Vijesti