Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Klupski čelnici smijenili Saračevića, novi trener Podravke je Hrupec

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 09:14

Nakon niza loših rezultata u Europi, jučer se u Koprivnici sastao Nadzorni odbor kluba i legendarnog trenera razriješio dužnosti, ali ono što je zanimljivo, Sarač će na klupi ostati do kraja aktualne sezone

Kao što smo jučer najavili, Zlatko Saračević, proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac i zlatni olimpijac iz Atlante (1996.), broji zadnje mjesece na klupi koprivničke Podravke.

Nakon niza loših rezultata u Europi, jučer se u Koprivnici sastao Nadzorni odbor kluba i legendarnog trenera razriješio dužnosti, ali ono što je zanimljivo, Sarač će na klupi ostati do kraja aktualne sezone. To je i razumljivo, jer Podravka ionako više ništa ne može napraviti u Europi, a u Hrvatskoj bi trebala u svakom sučaju ozeti oba pehara, iako nema sumnje da će Lokomotiva itekako gristi, pogotovo nakon ovih turbulencija u Koprivnici.

Tako će Saračević u podravskoj metropoli ostati točno tri sezone, a već se zna i ime njegovog zamijenika. To je Neven Hrupec, koprivnički trener, koji se na klupu Podravke vraća treći put. Zadnji put sjedio je na njoj 2013. godini, a u bogatoj trenerskoj karijeri vodio je, između ostalih, talijansku reprezentaciju te nekoliko poljskih, talijanskih i rumunjskih ekipa. U podravku dolazi upravo iz Rumunjske, jedne od najjačih liga u svijetu, gdje uspješno vodi Dunareu.

„ Osjećaj je nevjerojatan. Emocije se ne mogu opisati tako jednostavno, ali ja sam izuzetno sretan i u ovom trenutko ne mogu vjerovati da ću se vratiti kući nakon toliko godina. Trebat će vremena da shvatim da je zaokruženo jedno dugo razdoblje rada u inozemstvu i da sam ponovno dobio priliku vratiti se svojoj kući, obitelji i u svoj klub koji me stvorio kao trenera. Ciljevi koji će biti postavljeni pred mene bit će izazov kojem se radujem i siguran sam da ćemo napraviti sve i uložiti maksimalne napore da ih i ostvarimo. Svjestan sam odgovornosti i težine ovakvog izazova, ali se osjećam jako motivirano i jedva čekam da se vratim“, rekao je budući trener Podravke.


Tagovi

Zlatko SaračevićPodravka Vegeta

Ostale Vijesti