Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Kauboji jučer započeli drugu fazu priprema, Horvat ostao bez mlade nade jer je jednom cijepljen

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 12:09

Uskoro se priključuju i dva nova vratara, a zanimljivo je kako na popisu nema Dine Slavića koji je bio izvrstan na golu PPD-a Zagreb posljednjih mjeseci.

Hrvatska rukometna reprezentacija započela je drugi dio priprema za Europsko prvenstvo koje počinje 13. siječnja. Reprezentativci su se okupili u Poreču gdje će biti naredna tri dana, nakon čega će dobiti nekoliko slobodnih dana.

Prvog dana 2022. godine Kauboji kreću u treću, završnu fazu priprema.

„U drugom dijelu priprema priključit će nam se dva nova vratara – Kristijan Pilipović i Mate Šunjić. Prvi nije bio na prvim priprema jer je bio pozitivan na koronavirus, a drugi je još imao obaveza u svom francuskom klubu. Kada već dolaze dva nova vratara onda sam za sada kod kuće ostavio mladog Dominika Kuzmanovića“, riječi su hrvatskog izbornika Hrvoja Horvata.

Problem je nastao u slučaju Verona Načinovića. On se nedavno prvi put cijepio, a svi koji nisu dva puta cijepljeni ne mogu igrati. Budući da mu je prekratak vremenski interval između prve i druge doze, Veron ne može i sasvim opravdano ne želi riskirati te je zbog toga Horvat bio prisiljen pozvati Nikolu Grahovca iz PPD Zagreba.

Zanimljivo je da od Plinara svoj poziv nije dobio Dino Slavić, vratar koji je ovog ljeta stigao u klub iz Ademar Leona i koji brani u fantastičnoj formi. Na krilima njegovih izvrsnih obrana Zagreb je ostvario neke velike pobjede unazad mjesec dana, ali na golu je konkurencija velika. Horvat se odlučio za neke druge opcije, iako je dojam da je Slavić svoj poziv itekako zaslužio.

S druge strane, Ivan Martinović, igrač kojem se tepa da je budući vođa Kauboja, također je primio jednu dozu, ali on će uskoro i po drugu dozu te s njim neće biti problema.

Ivan Pešić bi se, za razliku od nekih mu suigrača, mogao cijepiti četiri puta. Naime, njegov Sputnjik ne priznaju u Njemačkoj pa bi se, ako želi igrati u Bundesligi, morao cijepiti još dva puta s drugim proizvođačem.

Horvat je u razgovoru za Večernji dodao kako će se u drugom dijelu fokus staviti na obranu.

„Da, jer obrana je ta koja donosi rezultatom. Uigravat ćemo obranu 5-1 koju nismo puno trenirali na uvodnim pripremama. Obrana mora biti naš forte, naše najjače oružje. Jasno, nećemo zbog toga zanemariti ni napad gdje ćemo također uigravati neke ideje“, podvukao je hrvatski izbornik.


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaHRSIvan MartinovićDino SlavićIvan Pešić

Ostale Vijesti