Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Karačić: "Izbornik je za nas svetinja"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 16:32

Jedan od najiskusnijih progovara.

Uoči presudne utakmice protiv Danske, koja se igra od 20:30 sati na Mundijalu u Egiptu, za RTL je intervju dao jedan od naših najiskusnijih rukometaša, Igor Karačić.

Nažalost, ni pobjeda ništa ne donosi ukoliko se ne poklopi rezultat ranije utakmice, između Argentine i Katara, koja se igra od 18h i gdje nam je potrebno slavlje bliskoistočne reprezentacije.

"Ne smijemo više raditi ovakve kardinalne greške tijekom utakmice. Na neki način nismo ni znali što radimo. Puno se svaljuje krivice na našeg izbornika, ali nije to tako. Bila je prevelika konfuzija u jednom trenutku i možda smo se čak i prepali Argentine. Javnost ne treba brinuti atmosfera u reprezentaciji. Ona je pozitivna, čak je i nakon utakmice s Argentinom bilo pozitivnih stvari. Jedino tako možemo dalje."

Napominje kako se u reprezentaciji ne obaziru previše na Červarovu ostavku.

"Ne bavimo se više puno onim što se dogodilo protiv Argentine. Ne bih komentirao izbornikovu ostavku. Ako je on tako odlučio, to je njegova odluka i mi nećemo ulaziti u te polemike. Ostala nam je utakmica s Danskom u kojoj ćemo pokušati napraviti što bolji rezultat. Izbornik je bio s nama na sastanku, on je s nama do kraja. Što će se dogoditi nakon prvenstva, to je između njega i saveza. Svi ćemo do posljednjeg sučeva zvižduka ostati na terenu i zajedno. S ova dva do tri odrađena sastanka atmosfera se podigla i zaboravili smo poraz od Argentine. Izbornik je za nas svetinja. U ovom trenutku to je Lino Červar. Može svatko o njemu pričati što hoće, ali on je naša zvijezda vodilja i uvijek mora postojati lider na terenu. Sigurno da je trener taj koji će snositi posljedice za rezultat, i igrači u određenom dijelu. Ono što izbornik zahtijeva od nas, mi u to slijepo vjerujemo", završio je srednji vanjski.


Tagovi

Lino ČervarIgor Karačićhrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti