Još dvojica veterana oprostila se od rukometne reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.01.18. | 18:11

Moja odluka nema veze s vandalizmom na Rabu, odlučio sam kako ću se oprostiti uoči Eura, rekao je Mirko Alilović.

>> Kako je najveći rukoemetni antitalent postao najbolji pivot na svijetu

„Danas sam odigrao zadnju utakmicu za reprezentaciju, više nisam spreman dati sto posto. Žao mi je što nisam osvojio zlato u ovih 12 godina u reprezentaciji, najdraže utakmice u ovom dresu odigrao sam za ovu momčad, porazi u reprezentaciji su me najviše boljeli, ali hvala obitelji što me trpjela svih ovih godina,“ rekao je Ivan Čupić, jedan od najboljih strijelaca u povijesti rukometne reprezentacije.

>> Čupić: Ovo je bila moja posljednja utakmica za reprezentaciju

Godinu manje od njega u nacionalnoj momčadi proveo je golman Mirko Alilović, kojemu su nakon poraza od Francuza razbili obiteljsku kuću na otoku Rabu, no tvrdi kako njegovo povlačenje iz reprezentacije nema veze s tim vandalskim činom.

„Uoči Europskog prvenstva sam odlučio da je ovo kraj, a sad sam još sigurniji u svoju odluku. Nije normalno da mi naši nezadovoljni navijači kamenjem razbiju stakla na kući na Rabu, što je najbolje to nije moja kuća, nego moje punice. To cijelu situaciju čini još žalosnijom. Nije mi to potrebno u životu,“ započeo je sad već umirovljeni golman hrvatske reprezentacije.

„Imam obitelj, dvoje djece, oni su mi najvažniji u životu. Jedanaest godina sam branio za Hrvatsku i uvijek sam davao maksimum. Hvala svima koji su kroz to vrijeme bili uz mene, obitelji, suigračima, navijačima, trenerima... Spreman sam pomoći kad će biti potrebno, ali više ne na terenu,“ rekao je Alilović.

Ivan Stevanović nije najavio oproštaj od nacionalnog dresa, ali sigurno je da golman koji će 18. svibnja napuniti 36. planira život nakon karijere.

„Bilo je teško igrati ovu utakmicu s Češkom s obzirom na to da smo ju odigrali protiv najvećeg iznenađenja turnira. Drago mi je što Euro napuštamo s pobjedom. Polufinale smo izgubili protiv Švedske, a ne s Francuskom. Stvarno ne znam kakva mi je budućnost u reprezentaciji. Još je rano za takve odluke, o tome moram dodatno razmisliti,“ kaže Stivi.

Lino Červar predvidjeo je mogućnost da će se dosta igrača oprostiti po završetku Eura i polako je davao priliku mlađim igračima i oni su najveća dobit ovog turnira, smatraju mnogi iskusniji igrači. Predvodnici novog vala bit će Halil Jaganjac i Tin Kontrec koji su prebačeni u reprezentaciju sa šireg popisa uoči ove utakmice.

„Presretan sam i preponosan. Prije utakmica sam imao tremu, ali to se izgubilo čim je utakmica počela. Cijelo vrijeme sam imao veliku podršku svih naših reprezentativaca. Za mene je ovo jako značajno jer nema puno devetnaestogodišnjaka koji su debitirali na Europskom prvenstvu. Prije pet mjeseci bio sam siguran da nema teoretske šanse da se nađen na širem popisu reprezentativaca, a sada mi se ostvario san", kaže Jaganjac.

„Neće biti lako nadomjestiti sve te umirovljene igrače, ali zato smo mi mlađi tu, spremni smo, čekamo svoju priliku i nadam se a ćemo ju iskoristiti,“ dodao je Kontrec.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Ivan ČupićMirko Alilovićhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti