RK Nexe
RK Nexe

Je li ovo Vujovićev kraj? Poreč šokirao Nexe, Zagreb bez problema srušio Varaždin

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 20:52

Nexe je još jednom iznenađujuće loše odradio utakmicu domaćeg prvenstva

U dva susreta 8. kola Premijer lige – Lige za prvaka, Poreč je šokirao Nexe i osvojio bod u Našicama rezultatom 28-28. Zagreb se pak, prošetao Varaždinom i nastavio veliki niz bez poraza ove sezone rezultatom 44-25.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sastav iz Našica odlično je ušao u susret protiv Poreča. Nakon nešto više od 8. minuta vodili su 7-2 i u potpunosti kontrolirali tijek stvari na terenu. Onda su stali. U sljedećih osam minuta postigli su samo jedan, a primili četiri pogotka i Poreč se primakao na minus dva (8-6). Do kraja prvoga dijela uspjeli su domaći držati kontrolu nad susretom i na predah otići s tri razlike (13-10). Kada su u 34. minuti Našičani poveli s pet pogodaka prednosti, činilo se da ne bi trebali imati problema da stignu do još jedne pobjede. Onda su ponovno prikočili, upali u “crnu rupu“ i Poreč je nanizao pet pogodaka za redom.

U 39. minuti gosti su tako stigli do izjednačenja 16-16. I tog trenutka kao da su dobili dodatnu snagu i samopouzdanje, letjeli su terenom, zabijali pogotke pod pritiskom oduzimanja lopte i na isteku treće četvrtine poveli 20-21. I ne samo to, devet minuta prije kraja došli su do dva razlike (22-24). Nexe se dakako, nije predalo. Uspjelo je ne samo izjednačiti, nego i povesti 27-26. Imali su nakon izjednačenja Poreča još jedno vodstvo 28-27. Ni to nisu uspjeli sačuvati. Gosti su 30-tak sekundi prije isteka vremena došli do izjednačenja 28-28, i izdržali zadnji napad u kojem je Luka Moslavac pogodio vratnicu pa je ostalo 28-28. Mogao bi to biti jako skup gubitak boda za momčad koju je nedavno preuzeo Veselin Vujović. Luka Moslavac i Fahrudin Melić dali su po šest pogodaka za domaći sastav. Kod gostiju osam pogodaka Marka Bajana, sedam Luciana Krajcara.

Zagreb je bez većih problema pobijedio Varaždin 1930 u gostima, premda je formalno bio domaćin i ostao usamljen na vrhu ljestvice. Gosti su vodili od početka do kraja. Uglavnom su zabijali u serijama od dva ili tri pogotka, najduža u prvom dijelu bila je pet pogodaka u nizu i na predah su odnijeli golemih 11 razlike ( 24-13). Samo malo slabiji ritam imali su Zagrebaši u drugom dijelu. Trener Andrija Nikolić rotirao je cijelu momačad. Između ostalih tako je priliku dobio i junior Jakov Celegin koji je s prvim sastavom bio na pripremama još ljetos na Vlašiću. I zabio je čak tri pogotka iz tri pokušaja. Završilo je s uvjerljivih 44-25, odnosno nastavkom stopostotnog niza Zagreba ove sezone u Premijerki. Filip Glavaš je s devet pogodaka bio prvi strijelac pobjednika. Osam je dao Timur Dibirov. Ukupno 16 obrana imali su vratari: Matej Mandić 10, Ante Grbavac šest. Kod domaćina najbolji Tin Šestak sa šest pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 8. KOLO

NEXE – POREČ 28-28

ZAGREB – VARAŽDIN 1930 44-25

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Veselin VujovićRK NexeRK Zagrebrukometna Premijer liga

Ostale Vijesti