Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Ivan Pešić od sljedećeg ljeta na golu Nantesa

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 08.09.21. | 14:16

Riječanin igra posljednju i to devetu sezonu u Bjelorusiji.

Hrvatski reprezentativac Ivan Pešić igra zadnju sezonu u Meškovu iz Bresta, a od sljedećeg ljeta braniti će gol Nantesa s kojim je potpisao ugovor do 2025. godine.

32- godišnji golman će tako nakon devet sezona napustiti Bjelorusiju te karijeru nastaviti u Francuskoj. U Nantes stiže kao zamjena za Emila Nielsena koji odlazi sljedećeg ljeta, a golmanski tandem bi trebao tvoriti s mladim Islanđaninom Viktorom Gislijem, koji stiže iz GOG-a.

Pešić je karijeru započeo u Zametu te se nakon dvije godine seniorskog rukometa preselio u Veszprem. U Mađarskoj je proveo tek sezonu, a glavni razlog je teška ozljeda koju je zadobio u noćnom izlasku kad je život izgubio njegov suigrač Marin Cozma, dok je uz Pešića nastradao i srpski internacionalac Željko Šešum. Hrvatski reprezentativac je tog nesretnog dana zbog uboda nožem ostao bez bubrega te je nastavak karijere bio pod velikim upitnikom.

Međutim, na svu sreću Pešić se oporavio te nastavio s profesionalnim igranjem rukometa, sljedeće tri sezone u PPD Zagrebu, potom sezonu u RK Maribor Baniku i zadnjih osam u Meškovu iz Bresta.


Tagovi

Ivan PešićNantesMeškovhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti