Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac o proživljenoj kalvariji: „Nisam mogao disati…“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 18:16

Na svu sreću, svi zdravstveni problemi su sad iza njega.

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se danas u Zagrebu nakon čega su otputovali u Sv. Martin na Muri gdje će se pripremiti za nadolazeće tri utakmice EHF EURO Kupa.

Dvije utakmice izabranici Hrvoja Horvata odigrat će protiv Slovačke, a jednu protiv Mađarske. Marko Mamić mora na lakšu operaciju čišćenja zgloba, dok je Ivana Martinovića i Antu Ivankovića zaustavila koronavirus. Izbornik nije odlučio naknadno zvati nove igrače koji bi zamijenili tu trojicu, pa će na raspolaganju imati 19 igrača.

Jedan od njih je i David Mandić, uzdanica PPD-a Zagreb, koji je nedavno proživio pravu zdravstvenu kalvariju.

„Prepao sam se iskreno rečeno da će biti posljedica, jer bilo je neočekivano neugodno. Razbila me, završio sam čak i u KBC Dubrava jer nisam mogao disati. Ne znam što je to, prvo temperatura, testiranje, pozitivan i dva-tri dana loše. Upala pluća, ali sve je na kraju ispalo dobro. Sve sam pretrage napravio, posljedica nema, valjda će tako i ostati, a forma, to ne mogu govoriti jer smo sad tek krenuli raditi lagano. Ono što znam da mi je drago da sam u reprezentaciji i da ću dati sve od sebe, koliko mogu u ovom trenutku, jer svjestan sam da s obzirom na situaciju nisam na maksimumu. Trebat će malo vremena. Moram paziti i da se ne ozlijedim, jer nekad srce povuče, a noge baš i ne mogu.“

Mnogi na ovu sezonu gledaju kao na onu 'za zaborav'.

„Želim ovu sezonu što prije zaboraviti i osvojiti dva trofeja koja treba osvojiti. Kad dođe utakmica s Nexeom pokazat ćemo kao i uvijek kako se igra. Nije prvi put. S Obrvanom jako dobro radimo, mislim da napredujemo, sada nas malo muči ozljeda Hrstića, ali kako god znam da ćemo biti maksimalni kada bude trebalo. I više od toga.

David ima veliko povjerenje novog izbornika koji na njega gleda kao standardnog reprezentativca.

„Zvao me dok sam ležao, pitao za zdravlje. Svjestan sam koliko je potrebno dati reprezentaciji i uopće u tome ne vidim nikakav problem. Pokazat ću i ovaj put, neće biti nikakvih problema.“

Cijeli intervju za Sportske novosti pročitajte OVDJE


Tagovi

David MandićPPD Zagrebhrvatska rukometna reprezentacijaHRSHrvoje Horvat

Ostale Vijesti