Action Images
Action Images

Hrvatska u drugom poluvremenu slomila Angolu i upisala prvu pobjedu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 19:41

U drugom kolu je upisan trijumf i polako se već zabiravlja Japan.

Hrvatska rukometna reprezentacija u drugom je kolu skupine C Svjetskog prvenstva u Egiptu očekivano bila bolja od Angole 28:20.

Napredak je ovo u odnosu na debi s Japanom, iako su i danas izabranici Line Červara počeli nervozno. Promašivali su se udarci, čak i iu sedmerca. Pogotovo je dekoncentriran nakon jednog udarca loptom u glavu bio Zlatko Horvat, nakon čega je cijeli ostatak utakmice na desnom krilu odradio Ivan Čupić.

Prvi smo put poveli u desetoj minuti rezultatom 3:2. Imali smo nekoliko prilika za povećanje vodstva, no jako puno dekoncentracije u napadu je bilo prisutno u prvom dijelu prvog poluvremena.

Angola je došla do 5:3, no između 20. i 25. minute imali smo seriju 4-0 koja nam je dala malo komforniju situaciju. Ipak, do kraja novi pad, a gol Čupića s krila iz teške situacije nekoliko sekundi do poluvremena nam daje vodstvo na pauzi 12:11.

Početkom poluvremena dolazimo do 15:13, a na plus četiri dolazimo po prvi put uopće na prvenstvu golovima Šebetića i Duvnjaka. Nedugo potom Chicola dobiva izravan crveni karton jer je pri izvođenju sedmerca pogodio Pešića u glavu. To stoji u pravilima, ali je još bitnije da je naš vratar obranio sedmerac.

Potom je uslijedila još jedna serije Hrvatske 4-0, nakon toga Angole 2-0, a to je bilo manje-više sve što smo vidjeli od protivnika. Ušli su u seriju pogrešaka, nisu uspjeli ni kapitalizirati razdoblje od dva igrača viška, i Hrvatska je do kraja samo dizala prednost do konačnih 28:20.

Najbolji strijelci Kauboja u ovoj su utakmici bili Čupić i ponovno Marić, ubacili su svaki po šest golova. Ferreira, koji je prije kraja utakmice također dobio crveni karton radi trećeg isključenja, najviše se istaknuo kod protivnika sa četiri gola.

Ranije je Katar tijesno pobijedio Japan 31:29 te tako sad ima četiri boda. Hrvatska ima tri i u utorak će ove dvije reprezentacije u izravnom dvoboju odlučiti o pobjedniku skupine.


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometuAngola

Ostale Vijesti