OGNEN TEOFILOVSKI/Action Images
OGNEN TEOFILOVSKI/Action Images

Horvat: Želim da protiv Srbije igračima sijeva iz očiju, priključio nam se Jelinić dok čekamo odluku suca

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.01.22. | 13:45

Hrvatski izbornik je nakon (ne)prospavane noći dao kratak osvrt na ogled s Francuzima, iako je puno veći fokus stavljen na sutrašnji (20.30) ogled protiv Srbije.

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je Euro porazom od Francuske rezultatom 22:27. Izabranici Hrvoja Horvata su 'pali muški', dobar otpor pružen je od desetkovanih Kauboja, ali kad igrate protiv jedne od najvećih reprezentacija u povijesti sporta bez dva glavna igrača, Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, konačan rezultat na karaju se čini kao nešto sasvim pristojno.

U početku, štekao je napad, a obrana bila propusna. Francuzi su se odvojili, da bi se onda u drugom dijelu prvog poluvremena Kauboji vratili u igru. U nastavku, utakmica je bila relativno neizvjesna, ali trenutak kad je praktički pune dvije minute Hrvatska u polju imala svega tri igrača bio je presudan.

Svoje viđenje utakmice Horvat je dao još jučer, da bi i danas, dan uoči ogleda sa Srbima (subota, 20.30, Szeged), rekao što misli o svemu što se događalo, baš kao i onome što slijedi.

„Neću reći da je bilo za očekivati, ali s obzirom da je to Francuska... Bilo je nervoze, previše smo ih respektirali. Nema puno vremena za tugovanje. Napravili smo prve razgovore, pogledi su usmjereni ka Srbiji, gledamo prema naprijed“, priča 'hladne glave' Hrvoje Horvat, nakon čega se okreće Srbiji.

„Srbija igra isto ono što je igrala u kvalifikacijama. Igraju obranu 6-0, plitko su oko pivotmena. Halfovi su im agresivniji. Odigrali su dobro protiv Ukrajine, ali to ništa ne znači. Svaka utakmica je za sebe. Očekujem od svojih igrača da im sijeva iz očiju svih 60 minuta. Možete protiv Srbije očekivati borbenu i jaku Hrvatsku. Srce mora biti veliko kao Velebit, ali moramo uključiti i glavu. Imali smo protiv Francuske trenutke gdje smo gubili glavu, promašivali čiste situacije“, dodaje izbornik, a morao se osvrnuti na famoznu 47. minutu.

„Što se događalo? Dobili smo isključenja i ostali s tri igrača. Sve je bilo u najboljoj želji, htjeli smo napraviti prekide. Poremetio nam je koncentraciju sudački kriterij“, dodao je Horvat.

Svi nestrpljivo iščekuju Duvnjaka i Cindrića, a moralo se reagirati i na plavi karton kojeg je dobio Mandić.

„Ne znam, vidjet ćemo večeras. Svi su željni igranja, napravili smo im uvjete da mogu koliko-toliko trenirati. Tek treba vidjeti u kakvom su stanju. Duvnjak je izašao iz karantene, ali ima problema s leđima. Kad je bio u karanteni, nismo tu njegovu ozljedu mogli kvalitetno tretirati.“

Mandić?

„Priključio nam se Marin Jelinić. Čekamo odluku disciplinskog suca oko Mandića pa ćemo vidjeti hoće li Jelinić morati na parket. Štrlek? Svi su u kombinacijama, svi koji su na popisu“, zaključio je Hrvoje Horvat.

Osim izbornika, kratku izjavu za medije dao je i Domagoj Srna.

„Nije bilo nikakvih problema. Čim smo počeli igrati agresivno, izgledalo je to puno bolje. Stric Darijo mi je poslao poruku i rekao da igram pametno, koncentrirano, da se bacam na glavu i da nema straha“, priča Srna koji smatra da Hrvatska ima mjesta za napredak.

„Nije ovo bio naš maksimum. Mogli smo biti mirniji u nekim situacijama. Moramo zadržati borbenost i htijenje, ali igrati pametnije.“

Srbija?

„Sve kreće od Lazara Kukića na sredini. Imaju solidne vanjske i krila. Imaju jakog Mijajla Marsenića na liniji. Igraju čvrstu obranu, gustu. Dat ćemo sve od sebe da zadržimo borbenost i nadamo se bodovima.“

Marin Šipić oduševio je s nekoliko reakcija na crti. Izborio je nekoliko sedmeraca, pretrpio grube prekršaje Francuza, radio puno blokova i 'prljavog posla'… Definitivno je jučer bio jedan od boljih na parketu.

„Teško se bilo boriti s njima na crti, imaju gromade. Dao sam sve od sebe da što više napravim za vanjske. Nažalost, nije jučer bilo toliko šuteva izvana pa su oni bili pliće. Ljudi su zadovoljni jer su manje očekivali od nas u startu. Mi smo prije utakmice vjerovali u sebe, znali smo koliko možemo, gledali smo Francuze kako igraju. Koštalo nas je prvih 10 minuta prvog poluvremena. Oni su taj dio odradili iskusno. Nama je trebalo da upalimo motore i krenemo igrati kako znamo. To je jedan od razloga zbog kojeg smo razočarani što smo izgubili.“

Dodao je Marin da je Hrvatska bila dobra utoliko što su istrčali puno kontri i polukontri, da bi se onda okrenuo prema Srbima.

„Svaka nam je utakmica jednaka. Ako odigramo kako smo jučer odigrali, uz podršku s tribina, mislim da možemo izvući dva boda. Bit će vatreno na tribinama, sigurno.“


Tagovi

Hrvoje HorvatDomagoj SrnaMarin Šipićhrvatska rukometna reprezentacijaHRS

Ostale Vijesti