Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Horvat uoči Ukrajine: „Sve će biti lakše kada se stabiliziramo s ovim testovima“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 15:21

'Došlo je do emotivnog pražnjenja protiv Srbije, ali već popodne krećemo s pripremom'

Pobjeda protiv Srbije 23:20 dovela je hrvatske rukometaše nadomak plasmana u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu. Da bi se to i ostvarilo Kauboji moraju u ponedjeljak slaviti protiv Ukrajine, a Francuzi ne smiju izgubiti od Srbije.

Uoči susreta s Ukrajincima izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat izjavio je da ga najviše brine zdravstvena situacija. Velikih problema imao je uoči i tijekom ovog Eura s koronavirusom. Tako je sad za susret s Ukrajinom pozvao Jakova Gojuna, Tomislava Severeca i vratara Dominika Kuzmanovića.

„Turbulentna su vremena, imamo 'sto stvari' o kojima treba razmišljati. Sve će biti lakše kada se stabiliziramo s ovim testovima. Dolaze Severec i Gojun jer je Matej Mandić pozitivan, a Šunjić je bio u sobi sa Srnom pa ne smijemo riskirati i ostati sa samo jednim vratarom. To je utakmica u kojoj će se nas pitati neke stvari. Došlo je do emotivnog pražnjenja protiv Srbije, ali već popodne krećemo s pripremom. Moramo dobro postaviti obranu da izbjegnemo borbu s njihovim teškašima“, izjavio je Horvat.

Jedan od junaka pobjede protiv Srbije bio je debitant na velikim natjecanjima Tin Lučin.

„Presretni smo što smo uspjeli pobijediti u tako velikoj utakmici, ali nema previše vremena za euforiju, jer se u glavi već treba prebaciti na utakmicu s Ukrajinom. Moramo analizirati protivnika, što bolje se spremiti i nikako se opustiti. Znamo dan e ovisimo samo o sebi, ali nadamo se da će Francuska pobijediti Srbiju. Na nama je koncentrirati se na utakmicu s Ukrajinom, a ostalo - što Bog da“, rekao je Lučin.


Tagovi

Hrvoje HorvatHrvatski rukometni savez

Ostale Vijesti