Gummersbach dobiva jedno od boljih lijevih krila Bundeslige i bivšeg Duvnjakova suigrača

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.05.20. | 20:05

Slavni njemački klub čije su boje branili i hrvatski rukometaši ispred sebe ima dug put povratka u vrh.

VfL Gummersbach jedan je od najslavnijih njemačkih rukometnih klubova.

Radi se od vlasniku pet naslova prvaka Europe kao i 12 njemačkog prvaka i pet puta pobjednika kupa. Činjenica da su pali i do druge lige to ne može izbrisatu, ali navijači nekad slavnog kluba očekuju čim brži povratak makar u konkurentnost najvišeg ranga njemačkog klupskog rukometa.

Nakon što je svjetska rukometna legenda i bivša zvijezda između ostalog i ovog kluba, Gudjon Valur Sigurdsson, nakon 21 godine zaključio karijeru, angažiran je kao trener ovog velikana. No potrebna mu je i odgovarajuć igrački kadar te su mu klupski čelnici na tom putu doveli Raula Santosa.

 

 

Radi se o lijevom krilu, vižljastom austrijskom reprezentativcu dominikanskog porijekla kojeg su, istini za volju, naši reprezentativci dobro ''uštopali'' na Euru upravo u Austriji početkom godine, kada je Hrvatska slavila s 27:23.

Santos je već igrao za Gummersbach tako da dolazi u poznato okruženje, a ovaj put je potpisao ne dvije godine. Došao je iz SC Leipziga kome se pak pridružio 2018. nakon što je dvije godine bio suigrač Domagoja Duvnjaka u Kielu, kapetana kako hrvatske reprezentacije tako i njemačkog velikana.

„Zadovoljstvo nam je poželiti Raulu dobrodošlicu natrag.“, rekao je direktor kluba Christoph Schindler.

„Nije imao lakih zadnjih nekoliko sezona. Mi mu želimo pružiti priliku da se vrati i sto posto smo uvjereni da će tako i biti.“

Prema riječima direktora, klub i 27-godišnji igrač su se veoma brzo dogovorili.

(foto: Reuters)


Tagovi

Raul Santosrukometni transferirukometna BundesligaGummersbachKielDomagoj DuvnjakGudjon Valur Sigurdsson

Ostale Vijesti