Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Germanijak doznaje: Plinari rade fenomenalan posao i dovode vratara Ademar Leona

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.04.21. | 08:15

Potencijalni hrvatski reprezentativac bit će ujedno i velika konkurencija Filipu Iviću koji očigledno nema 'zagarantirano' mjesto prvog vratara

Plinari se ne šale!

Nakon što su prethodno dogovorili dolaske Filipa Ivića, Ivana Čupića i Željka Muse, PPD Zagreb za sljedeću je sezonu dogovorio novo fantastično pojačanje.

Kako doznaje Germanijak, novi vratar PPD-a Zagreb postat će Dino Slavić, 28-godišnji Riječanin koji iza sebe ima tri fenomenalne sezone u redovima ponajvećeg španjolskog kluba, Ademar Leona.

Iako je seniorsku karijeru započeo u RK Zametu, Slavić je prve rukometne korake napravio u RK Matulji gdje je njegov talent 'tesala' poznata hrvatska rukometna vratarka Ljerka Krajinović. Po dolasku u Zamet, posao je nastavio Valter Matošević, a Slavić je uskoro postao prvi vratar kluba te s vremenom i ponajbolji vratar hrvatske Premier lige.

Dvije sezone proveo je u Umagu, a od ljeta 2018. godine član je kultnog španjolskog velikana Ademar Leona za kojeg su svojevremeno igrali Petar Metličić, Denis Buntić, Mirko Alilović i Venio Losert. Zanimljivo, potonji od četiri navedena bivša Kauboja jedan je od najzaslužnijih zašto je Slavić završio u Ademaru.

"Preporučio me Venio Losert, koji je tamo nekad branio, a s kojim sam radio. Bio sam u ožujku na probi, bilo je dobro, zadovoljio sam, mislio sam da ipak od svega neće biti ništa. A onda je došao ugovor i ispalo je sve savršeno. Da mi je netko rekao da se to može dogoditi na ovaj način, ne bih vjerovao. No, naravno da sam sretan, idem u jaku ligu, imat ću priliku vjerujem i u njoj i u Ligi prvaka. Dalje je sve na meni. Spreman sam na sve, svjestan da će prva sezona zbog jezika i prilagodbe biti teška i odmah moram reći da su mi Cupara i Vejin puno pomogli da se snađem", rekao je Slavić u razgovoru za Sportske novosti prije nego li je otišao put Leona.

Kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, Slavić će potpisati jednogodišnji ugovor, a za mjesto prvog vratara borit će se protiv Filipa Ivića, svojim vršnjakom s kojim je godinama bio suborac u mlađim uzrastima hrvatske rukometne reprezentacije. Osim PPD-a, za uslugama Dine Slavića bilo je zainteresirano nekoliko klubova koji igraju Ligu prvaka, ali izgleda kako je želja za povratkom u domovinu presudila u njegovoj odluci.

Iako iz kluba nema nikakve službene potvrde, doznajemo kako je cijeli posao dogovoren te bi se Slavić trebao pojaviti u Zagrebu krajem svibnja.


Tagovi

Dino Slavićhrvatska rukometna reprezentacijaHRSPPD ZagrebAdemar LeonGermanijakGermanijak doznaje

Ostale Vijesti