REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Francuzi slomili jak otpor Španjolske, Švedska pomogla Mađarima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 22:20

U rukometnom 'El Clasicu' Karabatić i društvo su izašli kao pobjednici

Španjolska je pružila jak otpor, ali nedovoljan da bi pobijedila Francusku osobito u posljednjih 15-ak minuta susreta. Francuzi su slavili 28:26 nakon što je na poluvremenu bio egal 13:13. Doduše, obje su već osigurale ulaznicu za četvrtfinale zahvaljujući pet pobjeda u pet utakmica. Radilo se o pobjedi u skupini i protivniku u sljedećem kolu, a poredak u "skupini protivnika" u ponedjeljak određuju Njemačka i Norveška.

Napadačka igra u ranoj fazi djelovala je pomalo kaotično s obje strane. Francuzi, koji su među ostalima odmarali i Nikolu Karabatića, uspjeli su stići na prednost 6:9. Uslijedili su blokirani udarac Prandija i tehničke pogreške Remilija i Richardsona. U dvije i pol minute Španjolci su se vratili na 9:9. Greške su se redale na obje strane, ali oba trenera, Ribera i Gille, dali su priliku i nekim igračima koji nisu igrali toliko minuta, poput Dike Mema ili Imanola Garciandije, da se pokažu.

Nakon egala na pauzi, početak drugog dijela bio je na strani Španjolaca, ali deset minuta prije kraja Francuska se vratila. Kod 24:24, isključen je Španjolac Joan Cañellas, a Francuzi su iskoristili ovu fazu zahvaljujući daljnjim obranama Vincenta Gerarda. Remili je povisio na 24:27 i Španjolci su se trudili, ali na kraju nisu uspjeli. Slavili su Francuzi.

U posljednjoj utakmici glavnog kola skupine II domaćin Švedska i Portugal pružili su jak dvoboj. Na poluvremenu momčad Paula Pereire, nošena šansama za plasman u četvrtfinale, prošla je sjajno i otišla na odmor s golom prednosti 13:14. Nakon desetak minuta drugog poluvremena, pak, zamah je prešao na stranu Šveđana koji su imali i šest golova prednosti pri 25:19. Unatoč portugalskom moralu, Šveđani nisu dopustili da im se ovo vodstvo otopi i pobijedili su 32:30. Rezultat vodi Mađarsku u četvrtfinale iza Skandinavaca. (eg)

Rezultati susreta drugog kruga Svjetskog prvenstva rukometaša u Poljskoj i Švedskoj:

SKUPINA I (Krakow):

Crna Gora - Slovenija 23-31 (8-15)

Iran - Poljska 22-26 (10-16)

Španjolska - Francuska 26-28 (13-13)


SKUPINA II (Goteborg):

Zelenortski Otoci - Mađarska 30-42 (15-22)

Brazil - Island 37-41 (22-18)

Švedska - Portugal 32-30 (13-14)




Tagovi

SP u rukometu 2023

Ostale Vijesti