Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Fenomenalni Slavić donio pobjedu Plinarima i pokucao na vrata reprezentacije, Vardar pao u Zagrebu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 10:14

Vratar Zagreba je čak zabio jedan gol, a u samoj završnici imao je nekoliko maestralnih obrana.

U susretu 10. kola grupnog dijela EHF Lige prvaka, PPD Zagreb je u Sutinskim vrelima stigao do dva nova boda slavivši protiv velikih rivala iz Skopja, makedonskog Vardara 23:22. U infarktnoj završnici Zagrebaše je predvodio Dino Slavić s 12 obrana dok je pogodak odluke zabio Zvonimir Srna.

Od samog početka bilo je jasno vidljivo kako je riječ u susretu čiji bi ishod vrlo lako mogao odlučivati u putniku u nokaut fazu natjecanja EHF lige prvaka - napadi su bili nervozni, nestrpljivi a obrane čvrste. Sredinom prvog dijela Makedonci nakon nekoliko ukradenih lopti i iskorištenih kontra-napada tjeraju trenera Obrvana na minutu odmora. Rezultat je Zvonimir Srna na 5-1 i 'Lavovi' u samo dvije minute dolaze do egala (8:8). Obrana Zagreba predvođena sjajnim Dinom Slavićem ipak do kraja prvog dijela radi razliku na terenu i Zagrebaši odlaze na poluvrijeme sa dva pogotka prednosti (14:12). Ivan Čupić je odigrao sjajno prvo poluvrijeme protiv svoje bivše momčadi s kojom se dva puta popeo na europski tron završivši prvi dio sa pet pogodaka. Nezaustavljiv je s druge strane u polukontri bio Timur Dibirov sa tri pogotka u prvih 30 minuta.

U drugom poluvremenu nastavilo se istim tempom a naglasak je na obe strane i dalje bio na obrani. U prvom dijelu drugog poluvremena nešto bolje se ipak snašao Vardar koji u posljednju četvrtinu utakmice ulazi sa dva pogotka prednosti (16:18). Svoj doprinos dao je i iskusni Borko Ristovski koji je prvo s linije sedam metara zaustavio Ivana Čupića a onda i Davora Čavara. Pet minuta nakon, Vardar po prvi puta bježi i na +3 (18:21) pogotkom Darka Djukića. Nakon toga u seriju ulazi Zagreb predvođen Filipom Vistoropom te se u zadnjih pet minuta susreta ulazi sa 21:21. U infaktnoj završnici, spretniji je bio Zagreb koji na kraju stiže do velike pobjede 23:22. Odlučujući pogodak za Zagreb postigao je Zvonimir Srna.

Dino Slavić apsolutni je heroj jučerašnje pobjede protiv Vardara. Rođeni Riječanin još jednom je pokazao kako je trenutno jedan od najboljih hrvatskih vratara, a na njegove izvedbe sigurno neće ostati imun ni izbornik Hrvoje Horvat. Slavić je ovom predstavom pokucao na vrata reprezentacije, a u jučerašnjem susretu čak je i zabio jedan pogodak.

Iduća utakmica na rasporedu je u subotu u Vinkovcima protiv Spačve u sklopu Paket24 Premijer lige. Uzbuđenja u najjačem europskom klupskom natjecanju nastavljaju se pak u veljači - nakon zimske stanke i Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.



Tagovi

PPD ZagrebDino SlavićVardar

Ostale Vijesti