Fantastična atmosfera nije pomogla: PPD Zagreb pobijedio i u grotlu Našica osvojio novi naslov prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 21:48

Dramatičnu utakmicu smo gledali, ali prvak Hrvatske i dalje je iz glavnog grada.

Rukometaši PPD Zagreba osvojili su novi naslov prvaka Hrvatske u rukometu. Pobjedom na gostovanju kod Nexea u Našicama, igranom u fantastičnom ambijentu pred dvije tisuće gledatelja. U dramatičnoj završnici, sastav pod vodstvom Slavka Goluže slavio je s 28-27 i time prvi došao do šest bodova u međusobnim ogledima s Nexeom i 31. naslova prvaka u 31 odigranom prvenstvu.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme gledali smo rezultatsku klackalicu s nekoliko izmjena u vodstvu, no uglavnom se radilo o minimalnim prednostima. Prvi puta Nexe je do dva pogotka prednosti stiglo na ulasku u završnih 10 minuta prvog poluvremena, no gosti iz Zagreba brzo su istopili zaostatak. Štoviše, serijom 5-1 stigli su do potpunog preokreta i na veliki odmor otišli s +2 u svoju korist.

Gdje su stali u prvom, Zagrepčani su nastavili i u drugom poluvremenu i vrlo brzo došli do rekordna četiri gola prednosti. No, da nemaju namjeru odustati od krune tek tako, Našičani su pokazali i serijom 6-1, na krilima sjajne obrane i golmana Morena Cara, stigli do poravnanja.

Tada Nexe, u razmaku od svega 15-ak skundi, dobiva dva isključenja, što PPD Zagreb koristi i ponovno bježi na dva gola prednosti.

Aktualni prvak potom dobiva isključenje, Željko Musa je loptom pogodio Cara u glavu, ali Nexe to ne koristi jer je slovenski golman Aljaž Pantar u dva navrata fantastično obranio zicere Tomislavu Severecu i Predragu Vejinu, čime je otvorio šansu Ivanu Čupiću da u 51. minuti vrati tri pogotka prednosti svojoj momčadi.

U 54. minuti, relativno komfornu situaciju za momčad Slavka Goluže, poremetio je crveni karton Timura Dibirova, koji se sukobio i za vrat uhvatio Doriana Markušića. Domaćin smanjuje na -2, potom u dvije situacije brzopleto reagiraju u želji da što prije stignu zaostatak i u tome su izgorjeli. Alen Blažević je četiri minute prije kraja zaradio isključenje koje je otklonilo posljednju mogućnost za proekret Nexea. Novim isključenjem Tomislava Moslavca, kao i golovima Csabe Leimetera i Čupića, naslov PPD Zagreba bio je pečatiran.

Domaćini su u završnici uspjeli tek smanjiti na 28-27, ali do kraja nije ostalo dovoljno vremena da ugroze poraz na domaćem terenu, samim time i novi naslov prvaka za PPD Zagreb. Ivan Čupić je sa sedam golova bio najefikasniji u sastavu PPD Zagreba, Zvonimir Srna je dodao pet, dok je Fahrudin Melić sa 10 golova predvodio Nexe. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

PPD ZagrebRK Nexe

Ostale Vijesti