Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Dva su najizglednija imena za Červarova nasljednika, javnost želi jedno treće

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 09:44

Predsjednik HRS-a je dao do znanja da će se ''o ovoj ostavci odlučivati po povratku u Zagreb''.

Lino Červar prilično je odlučno nakon poraza od Argentine dao do znanja kako sa završetkom Svjetskog prvenstva neće više biti izbornikom hrvatske reprezentacije.

Potez je to koji je naišao na mnoge kritike javnosti i pojedinaca prisutnih u svijetu rukometa, s obzirom da trenutak za takav istup i nije baš najsretnije izabran od strane Červara, budući da Hrvatska još uvijek ima šanse proći u četvrtfinale.

No to nije spriječilo one najupućenije u rukometna zbivanja da već sad naprave užu selekciju za Červarova nasljednika, a malo je upućenijih od SN-ovog Dražena Pinevića.

2010. kad je Červar prvi puta otišao s reprezentativne klupe napravio je to najviše radi sukoba s medijima (primjerice s Božom Sušecom), a naslijedio ga je Slavko Goluža. Kako se navodi, upravo je Keta kandidat za novi mandat na klupi Kauboja, a u svom prvom dao je svoj obol nisci medalja trofejnoj hrvatskoj selekciji.

Drugi koji bi svojevrsnim prirodnim putem mogao biti označen za nasljednika jest Hrvoje Horvat, već tri godine pomoćni trener Červaru. Bit će potrebno vidjeti koliko je sin legendarnog ''Cvebe'' i trener Nexea u planovima HRS-a, ali nažalost, jedno je sigurno.

A to je da će se teško posegnuti za nekim od rješenja koja navijači priželjkuju, primjerice Irfanom Smajlagićem, Veselinom Vujovićem ili Ivicom Obrvanom.

U međuvremenu, predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac izjavio je:

„Kad se vratimo u Zagreb odlučivat ćemo o ovo ostavci.“

Tako da nije isključena ona ''tresla se brda, rodio se miš'', odnosno dobar stari hrvatski scenarij u kojem se daje ostavka no ona ne bude prihvaćena. Ovisno o konačnom rezultatu na ovom SP, nije isključeno da Červar ipak vodi Kauboje na olimpijskim kvalifikacijama za manje od mjesec i pol dana, pa i na samim Olimpijskim igrama.


Tagovi

Lino Červarhrvatska rukometna reprezentacijaHrvatski rukometni savezSlavko Goluža

Ostale Vijesti