Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dan D za PPD: Zagreb i Vardar u izravnom okršaju za nokaut fazu Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.02.22. | 16:42

Rukometni spektakl u Skoplju počinje u 20:45 sati

 Iako se od samog početka sezone pratili lošu formu PPD-a u Ligi prvaka, čini se da se kolo sreće polako okreće u smjeru Doma Sportova. Pobjeda protiv Szegeda, i Vardara krajem prošle godine, uz činjenicu da će čak šest od ukupno osam sudionika skupine A proći dalje, dali su ekipi Ivice Obrvana jedinstvenu priliku da u gostima kod Vardara osiguraju prolaz dalje kao šesti.

To mjesto im je trenutno u džepu, no sve se može prevrnuti ako izgube od Makedonaca. Tri utakmice prije kraja prve faze, bodovi su iznimno važni, a u ovoj utakmici i presudni. Svjestan je toga i kapetan David Mandić.

(1.60) Vardar (10.0) PPD Zagreb (3.65)

"Nakon pobjede protiv Szegeda slijedi nam gostovanje u Skoplju. Jako važna utakmica i za nas, ali i za Vardar zato što direktno može odlučiti o prolasku u osminu finala. Sigurno će biti jako teška utakmica, no ako odigramo dobro utakmicu, prvenstveno obrambeno kao i protiv Szegeda, imat ćemo velike šanse. Pripremili smo se za Vardar, gledali kako igraju, čeka nas još trening u Skoplju i kratka analiza te vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu", istaknuo je Mandić u razgovoru za klupske stranice.

Kako smo i spomenuli, u prvoj utakmici protiv Vardara u Zagrebu krajem prošle godine, vrlo dobro je branio i Dino Slavić od kojeg se očekuje dobar nastup u Skoplju. To bi bio veliki korak prema pobjedi.

"Očekujem jako tešku utakmicu kao što je bila ona u Zagrebu u prosincu. Oni su u međuvremenu promijenili trenera što je vjerojatno bila pozitivna šok terapija s obzirom da su pobijedili Montpellier u gostima. Imaju zaista vanserijske igrače, no mi se pripremamo najbolje što možemo. Ja se nadam i zaista vjerujem da možemo uzeti da dva boda koja bi nam jako pomogla za odlazak u sljedeću fazu Lige prvaka."

Za kraj ostavljamo trenera Obrvana. On je, baš kao i igrači, oprezan.

"Jako važna utakmica s Vardarom na vrućem terenu i pred puno njihovih navijača. Dobro poznajemo igrače, no s promjenom trenera došlo je i do promjene načina igre što smo i analizirali proteklo vrijeme. Na krilima ove velike pobjede protiv Szegeda i samopouzdanjem koje su igrači dobili očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i pokušati pobjediti Vardar na njihovom terenu što će biti vrlo težak zadatak. No, mi smo ove godine pokazali da možemo odigrati jako dobre utakmice u gostima te sam optimist što se tiče stanja naše ekipe. Tako da ako budemo u pravom pristupu, uz dobar dan nekolicine igrača te podršku cijelog kolektiva i golmana, možemo tražiti pozitivan rezultat."

 Naravno, eventualnom pobjedom posao ne bi bio završen – dapače. Zagreb čekaju još dvije zahtjevne utakmice nakon Vardara. Prvo na domaćem parketu protiv jakog Kiela, a zatim gostovanje u Danskoj kod Aalborga.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

PPD ZagrebRukometna Liga prvakaVardarrukomet

Ostale Vijesti