Čupić donio naslov Vardaru, Karačić najbolji igrač turnira

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.06.19. | 19:48

Pobijedili su Veszprem u finalu Lige prvaka.

U finalu rukometne lige prvaka, Vardar je pobijedio mađarski Veszprem i tako došao do drugog naslova najbolje momčadi Europe.

Uspjeh je tim veći što su Makedonci ove sezone u velikim financijskim problemima, početkom sezone napustili su ih brojni važni igrači poput Luke Cindrića, Alexa Dushejbaeva i Arpada Šterbika, ali u njihovim redovima ostala su dva hrvatska rukometaša – Ivan Čupić i Igor Karačić koji su odigrali odličnu utakmicu u finalu.

Konačni rezultat bio je 27-24 za Vardar, a utakmica se u završnici uvelike zakomplicirala kada su Mađari došli na samo gol zaostatka. Momčad pod vodstvom trenera Roberta Garcije Parronda imala je +5 na poluvremenu, ali Veszprem uspijeva doći na 25-24 samo dvije minute prije kraja.

Međutim, uz pomoć odličnog vratara Milosavljeva, a potom i tri vrlo važna sedmerca koja je materijalizirao upravo Čupić za drugi naslov Vardara.

U konačnici, najefikasniji za pobjedničku momčad u Kolnu, gdje se održao Final Four, bio je sjajni Rogerio Ferreira Moraes koji je zabio šest golova iz šest pokušaja, Čupić je zabio jedan manje, a latvijski div Dainis Krištopans zabio je četiri komada. Uz odličnog vratara Dejana Milosavljeva treba izdvojiti i razigravački hrvatsko-slovenski dvojac Karačić i Stas Skube, koji su kombinirano postigli šest golova, ali su sjajnom suradnjom sa Moraesom izluđivali obranu mađarskog kluba.

U redovima poraženih, najbolji je bio Kentin Mahe sa šest golova, a Kent Robin Tonnesen zabio je četiri komada, dok je Petar Nenadić nakon sjajnih 12 komada, u polufinala, sada zabio tek tri pogotka.

Čupiću je ovo treći naslov u Ligi prvaka, jedan je osvojio s Kielcem, a ovo mu je drugi s Vardarom, kao i Karačiću.

U utakmici za treće mjesto, Barcelona je u golijadi pobijedila Kielce rezultatom 40-35.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan ČupićIgor KaračićVardarVeszpremRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti