Slavko Midzor / Pixsell
Slavko Midzor / Pixsell

Červar šokirao javnost kada ga je prije dvije godine vodio na SP, a sad odlazi u 3. ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.06.23. | 20:25

Potpisao je dvogodišnji ugovor s novim poslodavcem.

U pauzi između dvije sezone, rukometni transferi prilično često okupiraju pozornost medija. A ovih dana kompletiran je prelazak Janka Kevića iz Nexea u TuS Ferndorf. Iskusni srednji vanjski potpisao je ugovor s njemačkim trećeligašem na dvije godine, a jučer je njegov je dolazak za klupsku stranicu komentirao sportski direktor Mirza Sijarić.

“Jako sam sretan što je Janko izabrao TuS Ferndorf. On će svojim iskustvom i kvalitetom puno pomoći našim mladim igračima. Od toga će profitirati cijeli tim.”

37-godišnji Kević ponikao je u Medveščaku, a osim u Nexeu, još je igrao za poljsku Wislu, rumunjsku Constantu te katarski Al Sadd.

“Veselim se svom vremenu u Ferndorfu. Mirza Sijarić mi je u razgovorima predstavio plan i ciljeve kluba te se veselim izazovu. Dat ću sve od sebe da zajedno s mladom i talentiranom momčadi unaprijedimo klub i ostvarimo ciljeve TuS Ferndorfa”, optimističan je Janko Kević o svojoj budućnosti u Siegerlandu.

Iskusni srednji vanjski dugo je vremena bio nepoznat široj javnosti, sve dok ga, potpuno nenadano, Lino Červar nije uvrstio na popis putnika za Svjetsko prvenstvo 2021. u Egiptu. Kević je tada s 34 godine debitirao za reprezentaciju, ali nakon tog prvenstva više nije zaiograo za popularne Kauboje. (I.M.)



Tagovi

RK Nexehrvatska rukometna reprezentacijaLino Červar

Ostale Vijesti