Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ždrijeb nacrtao spektakl: Ako prođe osminu finala, Hrvatsku čeka Srbija u borbi za polufinale

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 16:46

Barakude u osmini finala očekuje protivnik kojeg bi bez problema trebali apsolvirati, a potom slijedi vaterpolo klasik protiv Srbije

U trećem kolu skupine C Svjetskog prvenstva u vaterpolu, Srbija je u izravnom obračunu za prvo mjesto pobijedila SAD 14-12 i time završila grupnu fazu s maksimalnim učinkom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Srbija se ovom pobjedom plasirala u četvrtfinale, samim time naći će se i na Olimpijskim igrama, a sada im slijedi četiri dana odmora. A onda, vrlo vjerojatno vaterpolo klasik u borbi za polufinale - Hrvatska protiv Srbije!

Naime, Hrvatska osvajanjem drugog mjesta u skupini A mora u dodatno razigravanje za četvrtfinale, odnosno nepunu osminu finala. Izabranici Ivice Tucka imali su mnogo sreće kod ždrijeba, koji nas je spojio sa skupinom B, gdje će trećeplasirani sastav biti bolji iz ogleda Brazila i Kine. Tko god dođe za protivnika Barakudama, ishod je već sad prilično predvidljiv. U tom susretu Hrvatska doista ne bi trebalo čekati ništa ozbiljnije od tek malo jačeg treninga.

Naime, i Brazil i Kina su u prva dva susreta doživjeli teške poraze od Grčke i Francuske, reprezentacija s kojima se Hrvatska lakoćom obračunala na nedavnom Euru u Dubrovniku i Zagrebu. Brazilci nakon dva kola imaju -24 gol razliku, dok su Kinezi za još jedan gol lošiji. U prijevodu, radi se o reprezentacijama koje su po snazi, ali i renomeu, za klasu lošije od, primjerice, Australije, koja je u našoj skupini.

Dakle, raspored je jasan. Hrvatska će u nedjelju, vrlo vjerojatno u 10 sati prijepodne po hrvatskom vremenu, igrati za mjesto u četvrtini finala. A tamo nas čekaju naši istočni susjedi. Utakmica je na rasporedu u utorak 13. veljače u poslijepodnevnom terminu. Ako ne dođe do novih rošada u rasporedu, a organizatori su tome često skloni, vaterpolo klasik gledat ćemo od 17 sati.



Tagovi

Svjetsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacijasrpska vaterpolska reprezentacijavaterpolo

Ostale Vijesti