Geoff Burke-USA TODAY Sports
Geoff Burke-USA TODAY Sports

Zbog ozljede gležnja Murray mora pauzirati dulje vrijeme

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 11:17

Nada se da će moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu

Škotski tenisač Britanac Andy Murray ozlijedio je gležanj u porazu u trećem kolu teniskog ATP turnira u Miamiju zbog čega će izbivati s teniskih terena "duže vremena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Murray je u nedjelju napustio teren u velikim bolovima na kraju meča nakon što ga je svladao Čeh Tomas Machac sa 5-7, 7-5, 7-6 (7/5).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Iako je nastavio igrati i isprva bio optimističan u vezi sa svojim gležnjem, Škot, trenutno 62. na svjetskoj ljestvici, rekao je u ponedjeljak da je doživio potpunu rupturu prednjeg talofibularnog ligamenta i gotovo potpunu rupturu kalkaneofibularnog ligamenta.

"Idem kod specijalista za gležnjeve kad se vratim da smislim sljedeće korake", rekao je Murray na Instagramu.

"Razumije se da je ovo teško podnijeti i da ću biti odsutan dulje vrijeme", dodao je.

Žrtva brojnih ozljeda od 2017., Murray, koji će u svibnju napuniti 37 godina i kojemu je 2019. ugrađena metalna proteza kuka, već je nagovijestio da će se ove sezone povući, kazavši da se nada da će moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Također je izrazio želju da zadnji put zaigra na Roland Garrosu, koji počinje 26. svibnja. Wimbledon, gdje je Murray dva puta slavio, počinje 1. srpnja, a Olimpijske igre 26. srpnja. 

Izravan plasman na olimpijski turnir osigurat će prvih 56 tenisača na ATP ljestvici od 10. lipnja, a Murray je trenutno 61. 

Ako ne osigura plasman preko ATP ljestvice, Murray bi mogao sudjelovati kao bivši olimpijski prvak s obzirom da je osvojio zlato u pojedInačnoj konkurenciji na OI u Londonu 2012. i u Rio de Janeiru 2016. 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 



Tagovi

Andy MurrayTenis

Ostale Vijesti