REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Vondroušova prva finalistica Wimbledona

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.07.23. | 16:49

Vondroušova će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz ogleda Tunižanke Ons Jabeur i druge igračice svijeta Arine Sabalenke

Čehinja Marketa Vondroušova prva je finalistica ovogodišnjeg Wimbledona u konkurenciji tenisačica, ona je u polufinalu nadigrala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6-3, 6-3.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za 24-godišnju Vondroušovu, trenutačno 42. igračicu svijeta, ovo je drugi ulazak u finale nekog "grand slam" turnira, prije četiri je godine stigla do finala Roland Garrosa u kojem je uvjerljivo izgubila od Australke Ashleigh Barty. No, koliko je ovo veliko iznenađenje pokazuje podatak kako je za Vondroušovu ovo peto sudjelovanje na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu, u četiri prethodna posjeta All England Clupu upisala je samo jednu pobjedu, a sada je nanizala šest pobjeda.

S druge strane, 28-godišnja Svitolina i dalje čeka na svoj prvi ulazak u finale "grand slam" turnira. Prije četiri godine je gubila u polufinalima Wimbledona i US Opena, usto ima i sedam poraza u četvrtfinalima, ali i ovo je veliki rezultat za igračicu koja je u listopadu prošle godine postala majka pa je za nastup u Wimbledonu trebala pozivnicu organizatora.

Vondroušova će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz ogleda Tunižanke Ons Jabeur i druge igračice svijeta Arine Sabalenke.

POLUFINALE:

Marketa Vondroušova (Češ) - Elina Svitolina (Ukr) 6-3, 6-3

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

WimbledonMarketa Vondroušova

Ostale Vijesti