Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Vodi me u Meribel: Zrinka Ljutić peta u slalomu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 14:17

Svjetska juniorska prvakinja je stigla do plasmana seniorske karijere u Francuskoj, pred njom je velika karijera.

Već je nakon prve vožnje bilo jasno kako nas u Meribelu čeka veliki dan za hrvatsko skijanje.

Ujutro je njemačka skijašica Lena Duerr postavila je najbolje vrijeme (48.55 sekundi) prve vožnje slaloma na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu, a svjetska juniorska prvakinja Zrinka Ljutić je za njom zaosatala za 1.52 sekunde što joj je donijelo odlično deveto mjesto.

No, pomalo mješoviti rezultati favoritnkinja (Mikaela Shiffrin je ostala peta, Petra Vlhova četvrta) ostavio je mogućnost i nadu da naša Zrinka može i bolje. I uspjela je! Fantastični drugi lauf naše osamanaestogodišnjakinje je izgledao toliko nestvarno da je bilo pomalo nevjerojatno gledati kako njeno ime, osam skijašica prije kraja, stoji na tronu posljednjeg slaloma sezone.

Uslijedila je trka s vremenom gdje je naša skijašica mogla samo gledati svoju konkurenciju potpuno neopterećena jer je njen minimalni plasman s vremenom druge vožnje bio deveto mjesto. Na kraju je Zrinka ostala kratka za postolje za svega 41 stotinku sekunde, no može itekako biti zadovoljna svojim plasmanom jer je iza sebe ostavila Svjetsku prvakinju Shiffrin, a uz sve to, među devetnaest skijašica iz druge vožnje, Zrinka je daleko najmlađa među svim natjecateljicama.

Prvo mjesto je zauzela Slovenska Andreja Slokar, druga je Nijemica Lena Duerr dok je treće mjesto pripalo Slovakinji Petri Vlhovi.

Konačni poredak i ostale rezultate današnjeg slaloma pronađite na ovom linku.

(hina)


Tagovi

Zrinka LjutićFISSlalomMikaela ShiffrinPetra Vlhova

Ostale Vijesti