REUTERS/Andrew Boyers
REUTERS/Andrew Boyers

VIDEO Spektakl u Silverstoneu: Verstappen opet nedodirljiv, sjajni Norris obranio drugo mjesto ispred Hamiltona u "okršaju za Britaniju"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 17:29

Navijači letećeg Nizozemca mogli su se malo zabrinuti na samom startu u kojemu je Verstappena prestigao domaći dečko u danas brzom McLarenu – Lando Norris, ali Verstappen je ubrzo otklonio bilo kakvu neizvjesnost.

Velika nagrada Britanije, na stazi u Silverstoneu, ponovno nije razočarala. Doduše, ne što se tiče mjesta na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja jer na njega ove sezone ima monopol Red Bullov Max Verstappen koji novom pobjedom juri prema trećem uzastopnom vozačkom naslovu, a njegov bolid kao da igra neku drugu igru u odnosu na sve ostale na gridu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, navijači letećeg Nizozemca mogli su se malo zabrinuti na samom startu u kojemu je Verstappena prestigao domaći dečko u danas sjajnom McLarenu – Lando Norris, ali Verstappen je ubrzo otklonio bilo kakvu neizvjesnost vrativši prvu poziciju i do kraja je letio stazom.

Video lošeg starta Verstappena pogledajte OVDJE

A iza njega se svašta događalo, no na koncu je ipak Norris bio taj koji je nakon posljednjeg sigurnosnog automobila obranio drugo mjesto pred motiviranim pilotom Mercedesa Lewisa Hamiltona koji je sa svih strana pokušavao slomiti sunarodnjaka u zadnjih deset krugova. Ali na koncu nije uspio na mekanim gumama slomiti Norrisa koji je bio na tvrdim zbog novopronašle brzine McLarena. Ali je zato dvojac ponudio spektakularnu borbu u tim trenucima.

„Impresivno koliko je McLaren brz na tvrdim gumama“, javio se svom trkaćem inženjeru Mercedesov George Russell, a koji je imao jednaki problem kao i momčadski kolega – u posljednjim je krugovima s petog mjesta gledao u „stražnjicu“ McLarena Oscara Piastrija i nije uspio do kraja popraviti svoj plasman. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Formula 1Max VerstappenLewis Hamilton

Ostale Vijesti