REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

VIDEO Sjajna utrka u Barceloni, nova pobjeda Verstappena koji s Red Bullom lovi povijest

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 17:04

Gledali smo najbolju utrku sezone.

Još jedna utrka Formule 1 i nova pobjeda Red Bulla, ponovno je najbrži bio Max Verstappen. I u sedmoj utrci sezone, barem jedan od bolida Red Bulla ostao je nedodirljiv na vrhu i u svim ovosezonskim utrkama upisali su pobjedu. Pet puta slavio je Verstappen, dva puta Sergio Perez i još uvijek su u mogućnosti ostvariti povijesni pothvat, a to je da jedna momčad pobijedi u svim utrkama sezone. Verstappenu je ova pobjeda bila treća u nizu i jubilarna 40. za dvostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1. Nizozemski 25-godišnjak također je osigurao bonus bod za najbrži krug.

Sjajnih 66 krugova gledali smo na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya. Iako smo bili lišeni borbe za sami vrh, s obzirom na to da je Verstappen vodio od prvog do zadnjeg kruga, iza njegovog bolida vodila se velika borba. Vidjeli smo pregršt pretjecanja i promjena u poretku i s punim pravom možemo reći kako smo gledali najbolju utrku ove sezone.

Start utrke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Na koncu, prvi je ciljem prošao Nizozemac, a sjajan dan imao je Mercedes. Lewis Hamilton završio je kao drugi, dok se na pobjedničko postolje popeo i George Russell. Drugi vozač Red Bulla, Sergio Perez, završio je na 4. mjestu.

Bodove su na svoj konto pospremili, redom od 5. do 10. mjesta - Sainz, Stroll, Alonso, Ocon, Guanyu i Gasly.

U poretku vozača, Verstappen uvjerljivo vodi sa 170 bodova. Drugi je Perez sa 117 bodova, Alonso je skupio 99, a top pet zatvaraju Hamilton (87) i Russell (65).

Što se konstruktorskog poretka tiče, Red Bull je dominantan sa 287 bodova, Mercedes ima 152 i vodit će borbu za drugo mjesto s Aston Martinom (134) i Ferrarijem (100). (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Formula 1Max VerstappenLewis HamiltonGeorge RussellFernando Alonso

Ostale Vijesti