VIDEO: Odigrali nogometnu utakmicu i do jutra pripremili teren za NFL

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.10.17. | 13:51

Nevjerojatna snimka stiže nam iz Los Angelesa.

Posljednjeg dana rujna LA Galaxy je na svojem StubHub Centru u Carsonu, oko 1.6 kilometara južno od Los Angelesa odigrao 1:1 s Real Salt Lakeom. Svega 15 sati kasnije, LA Chargersi na istom su stadionu izgubili 24:26 od Philadelphia Eaglesa. U američkom nogometu.

Odmah nakon što su se nogometaši Galaxyja i Reala rukovali i otišli svako u svoje svlačionice, cijeli tim radnika počeo je preuređivati nogometni teren u teren za američki nogomet. Radnici su radili cijelu noć i travnjak je u 8:30 ujutro bio spreman za potpuno drugi sport.

Istovremeno je zabavno i stresno. Moraš imati plan. Ako ga nemaš, u problemu si“, rekao je Shaun Ilten, direktor terena na StubHubu. Ovo mu je bio treći put u sezoni da u jednoj noći teren za nogomet morao pretvoriti u teren za američki nogomet.

Takav proces zahtjeva veliki tim radnika i nekoliko specifičnih zadataka koji se rade u isto vrijeme, uključujući i vrlo koordiniranu akciju učinkovitog crtanja linija. Rad je jednomjerno podijeljen na obje strane terena. Ne želi se potratiti niti jedna sekunda.

Prvo se miču nogometni golovi i sakrivaju se nogometne linije (sprejaju se zelenom bojom). Istovremeno se na stadion unose golovi za američki nogomet koji su postavljeni 45 minuta nakon što započne posao. Nakon postavljanja golova, crta se logo Chargersa na oba kraja terena.

Većina poslova gotova je do 4 ujutro, no, kako se sav posao odvija preko noći, ekipa se ujutro mora boriti s jutarnjom rosom koja prijeći novu boju da se osuši. Ekipa potom još tri sata mora krpati rupe na terenu od prethodne večeri, sve kako bi u 8:30 travnjak bio spreman za probu za utakmicu NFL-a: intoniranje himne, ples cheerleadersica i half-time show.

No, za vrijeme probe, boja još uvijek nije suha te posebna služba mora nadgledati teren cijelo vrijeme.

„Kada imate 150 djece u orkestru limene glazbe, uvijek ih je dvoje-troje koji ne obraćaju pozornost na linije, nagaze na njih i onda imate otiske stopala po cijelom terenu“, kaže Ilten.

I tako, u 16 sati odigrala se utakmica NFL-a, gosti iz Philadelphije slavili su 26:24, no tu nije kraj posla za junake ove naše priče. Sve linije, brojevi i grbovi brišu se u sljedeća tri sata. Direktor travnjaka Ilten stigao je na posao u 13 sati 30. rujna, a otišao s njega u 19 sati 1. listopada…

Međutim, kada dođe doma, Ilten pogleda snimku utakmice kako bi eventualno uočio neke nepravilnosti na travnjaku. „Nakon toga, odem spavati“, rekao je za kraj Ilten.

I onda se mi žalimo na naše radno vrijeme.

(Foto: Screensot)


Tagovi

američki nogometNFLMLS

Ostale Vijesti