foto: Action Images
foto: Action Images

UFC objavio sudačke kartice: Habib je do prekida gubio na bodove!?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 12:07

Suci su prvu rundu dali izazivaču...

Habib Nurmagomedov prekidom gušenjem u drugoj rundi obranio je svoj pojas u lakoj kategoriji na UFC-u 254, iako je njegova pobjeda djelovala vrlo dominantno i uvjerljivo prosječnom oku, suci su prvu rundu dali njegovom izazivaču Justinu Gaethjeu.

Američki borac imao je više udaraca nogom u potkoljenicu, ali dojma smo bili da su u udarcima u glavu bili izjednačeni, a da je ovo bio hrvački okršaj, ne bi bilo dvojbe tko je dobio prvu rundu. Ovako su dvojica od trojice sudaca dali prvu rundu izazivaču, a samo jedan Habibu koji je pritiskao, ali je manje pogađao. U završnici runde imao je jedno rušenje koje je vjerojatno prevagnulo kod tog suca.

„Habib je puno bolji grappler od Justina, ali nisam siguran da je bolji hrvač,“ rekao je sukomentator NoveTV Zelg Galešić uoči borbe.

Njegov je komentar u tom trenutku bio razumljiv jer je Gaethje bio prvi HAbibov suparnik koji se na sveučilištu borio u 1. diviziji, najelitnijem rangu, ali Justin je bio "samo" All American, ne i nacionalni prvak. Pitanje je bi li imao šanse s Habibom u hrvačkom parteru i da je bio jer ga je Dagestanac prelako oborio u prvoj, za što bi u hrvanju dobio dva boda od bilo kojeg suca na zemlji. Ali ovo je MMA, a da su suci više računa vodili o tom segmentu, Habib bi lakoćom uzeo prvu rundu jer ju je kompletnije odradio, ali ovako su bodovi otišli na stranu udarača.

Ovakvo suđenje izaziva jako puno polemike u MMA krugovima u zadnje vrijeme i mnogi tvrde kako bi među sudačkom trojkom trebalo biti više bivših hrvača, džudaša i boraca u sličnim disciplinama, koji će znati ispravno bodovati sve aspekte slobodne borbe...



Tagovi

UFCMMAKhabib NurmagomedovJustin Gaethje

Ostale Vijesti