Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

U petak kreće dvoboj velikana za naslov prvaka Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 09.05.24. | 12:31

Prednost domaćeg bazena ima Jadran

U petak započinje finalna serija utakmica koja će odlučiti o nacionalnoj kruni u državnom prvenstvu vaterpolista između splitskog Jadrana i dubrovačkoga Juga AO, objavio je HVS.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva utakmica u finalu doigravanja za naslov prvaka Hrvatske sezona 2023./2024. odigrat će se na bazenu Poljud s početkom u 19 sati kada će Jadran ugostiti Jug Adriatic osiguranje.

Podsjetimo, finale doigravanje za prvaka države igra se do tri pobjede, što znači da će se odigrati minimalno tri, a maksimalno pet susreta.Svaka utakmica mora završiti pobjedom pa će odlučivati peterci u slučaju neodlučenog rezultata nakon 32 minute.

Prva, treća, te moguća peta utakmica odigrat će se u Splitu, s obzirom na to da je Jadran bio bolje plasiran, ispred Jug Adriatic osiguranja nakon temeljnog dijela lige. Zbog zgusnutosti kalendara i obveza oba kluba finalista, malo je veći vremenski razmak između prve i druge finalne utakmice, pa je druga utakmica finala tako na rasporedu tek 24. svibnja.

Razlog tomu je nastup Dubrovčana na završnom turniru Eurokupa u Rijeci (17. i 18. svibnja), kao i još jedno kolo Lige prvaka u kojem Jadran 15. svibnja igra u Marseilleu.

Nakon druga utakmice finala doigravanja Prvenstva Hrvatske , daljnji termini finala su treća utakmica u Splitu, 28. svibnja, eventualna četvrta utakmica u Dubrovniku, 1. lipnja, a peta u Splitu, 5. lipnja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

vaterpoloPrvenstvo Hrvatske u vaterpoluJugJug AOJug COVK Jadran Split

Ostale Vijesti