Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

U Draženovu domu derbi za drugo mjesto, stiže i Zeko, ostali u borbi za doigravanje ili nositeljske položaje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 08:08

Donosimo kalkulacije pred posljednje kolo HMNL-a

Prije posljednjeg kola Hrvatske malonogometne lige 2023./24., koje se u petak (15. ožujka) s početkom u 20 sati igra u pet različitih gradova, poznato je kako će s nositeljske pozicije u doigravanje ući dubrovački Square, a iz lige je ispala desetoplasirana Uspinjača Gimka. Upravo je međusobni susret u Zagrebu, a koji je završio 7-3 pobjedom Squarea, osigurao Dubrovčanima prvo mjesto u redovnom dijelu sezone, a Zagrepčane gurnuo u niži rang.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osim Squarea, za doigravanje su sigurni Stanoinvest Futsal Pula, Futsal Dinamo, Olmissum, Novo Vrijeme i Torcida koja će u playoff sigurno sa šeste pozicije. Za posljednja dva mjesta u doigravanju bore se tri momčad, Crnica koja ima 19 bodova te Vrgorac i Osijek koji imaju 16 bodova.

Crnici je za plasman u doigravanje dovoljan i bod na gostovanju kod sigurne Torcide ili da netko od dva konkurenta za doigravanje (Vrgorac i Osijek) ne pobijedi u svojim utakmicama. No, u slučaju poraza od Torcide te pobjedama Osijeka nad Uspinjačom Gimkom u Osijeku, odnosno Vrgorca nad Olmissumom u Omišu, Crnica bi završila deveta i igrala kvalifikacije za ostanak u HMNL-u, budući da bi Šibenčani bili najslabiji u 'trokutu' od tri momčadi s 19 bodova.

U naizgled najtežoj situaciji nalazi se Vrgorac pred kojim je gostovanje kod četvrtog Olmissuma (Omišani love drugo mjesto). No, osim pobjede u omiškom Ribnjaku, Vrgorac za doigravanje mora tražiti kiks Osijeka ili Crnice koji igraju protiv momčadi koje ne mogu promijeniti svoj status. Vrgorac može osigurati ostanak i remijem, pod uvjetom da Osijek ne pobijedi posljednju Uspinjaču Gimku.

Derbi kola, ujedno i direktni okršaj za drugo mjesto i nositeljski status najmanje do finala, igra se u KC Dražen Petrović između Futsal Dinama i Stanoinvest Futsal Pule. Obje momčadi imaju 30 bodova. Pobjeda im garantira drugu poziciju, a remi u prilog ide Puli, no niti bod im neće biti dovoljan za drugo mjesto ako Olmissum pobijedi Vrgorac. Dolazak na utakmicu najavio je i novi predsjednik GNK Dinamo Velimir Zajec.

Najbolja momčad prvog dijela sezone (Square) u doigravanju će igrati protiv osmoplasirane (Crnica, Osijek ili Vrgorac). Drugoplasirana protiv sedme, trećeplasirana protiv šeste (Torcida) i četvrtoplasirana protiv pete.

Devetoplasirana momčad (Crnica, Osijek ili Square) igrat će razigravanje za ostanak protiv momčadi rangirane od drugog do četvrtog mjesta u 1.HMNL (drugom rangu hrvatskog futsala).

Deseta momčad (Uspinjača Gimka) ispala je u 1. HMNL.

Doigravanje (četvrtfinale) HMNL-a počinje 22. ožujka, a uzvratne utakmice igraju se 29. i 30. ožujka. Potencijalne majstorice u utorak 2. travnja.

Nakon četvrtfinala slijedi reprezentativna pauza budući da hrvatska futsalska reprezentacija 12. travnja (Koszalin) i 16. travnja (Zagreb, KC Dražen Petrović) protiv reprezentacije Poljske igra doigravanje za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. rujna do 6. listopada 2024. održati u Uzbekistanu. (G)



Tagovi

1. HMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsal PulaMNK OlmissumOlmissumMNK VrgoracCrnica ŠibenikMNK TorcidaNovo Vrijeme ApfelMNK SquareUspinjača-GimkaMNK Osijek

Ostale Vijesti