Trener hrvatskog gimnastičara nakon ružnog pada: Koljeno nije ozbiljnije stradalo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.04.17. | 12:30

Hrvatska je na Europskom prvenstvu imala dva finala - četvrto i sedmo mjesto.

Anton Kovačević osvojio je sedmo mjesto u finalu vježbe na preči na Europskom prvenstvu u rumunjskom Cluju. Mladi zagrebački gimnastičar nije imao sreće jer je nakon solidno odrađene vježbe pao prilikom doskoka. A pad nije izgledalo nimalo bezazleno. Pao je na koljeno, priskočio je prvo njegov trener Ratko Jovanović pa zatim službeni liječnici. Pao je iz dvostrukog pruženog salta 360 stupnjeva.

Liječnici su ga ovdje dugo pregledavali. Prve prognoze su da koljeno nije ozbiljnije stradalo. Vjerujemo da ozljeda nije strašna“, rekao je Antonov trener Ratko Jovanović prije odlaska na dodatne pretrage u bolnicu.

Finale u Cluju uživo je gledao Marijo Možnik, osvajač srebra i zlata u vježbi na preči na europskim prvenstvima 2012. i 2015. godine u Montpellieru.

I da nije bilo ovog nesretnog pada mislim da Anton ne bi mogao do medalje. Imao je nekoliko sitnih pogrešaka koje laici ne mogu primijetiti“, istaknuo je Možnik.

Malo mu je bilo čudno što je natjecanje gledao s tribina.

Da, ovo je prvi put otkako se bavim gimnastikom da gledam natjecanje. Malo mi je sve bilo čudno, ali morat ću se polako privikavati jer su ovi mladi dečki, Kovačević i Srbić stvarno dobri“, istaknuo je Možnik koji će na svojoj omiljenoj spravi nastupiti na Svjetskom kupu u Osijeku, sredinom svibnja.

Zanimljivo je da ga je upravo Kovačević izbacio iz reprezentacije na kontrolnim natjecanjima. Oboje su članovi zagrebačkog kluba Sokol. Njihovi treneri, Ratko Jovanović i Tigran Gorički, također su bili suparnici na gimnastičkim spravama.

A mladi 22-godišnji Kovačević preko noći došao je među dečke koje je donedavno gledao samo na televiziji.

Ne opterećujem se nastupom. S obzirom na to da je ovo moje prvo veliko natjecanje, već ulazak u finale je ogroman uspjeh. Finale? Idem se zabaviti“, govorio je uoči nastupa Anton.

Mislio je da će biti opušten, ali nije. Bio je malo 'stisnut', ali je sve leteće elemente uspio izvesti, nije pao iz tih elemenata, a onda je pao nakon saskoka. A taj saskok je vjerojatno sto puta bez pogreške izveo na treninzima. Samo da koljeno bude dobro.

Ma, ne vjerujem da je ozljeda tako strašna da neće moći nastupiti već u Osijeku“, optimističan je bio Možnik.

Ratko Jovanović trenirao ga je od 2012. godine. I sam je bio reprezentativac dugih osam godina, od 1992. do 2000. godine.

Ova je sezona bila dosta naporna. Imali smo 11 natjecanja. Sve nas je to izmorilo, kao i kontrolna natjecanja s Možnikom“, rekao je Jovanović.

Hrvatska je na ovom EP-u upisala dva finala, jedno četvrto (Seligman) i jedno sedmo mjesto (Kovačević).

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Anton KovačevićGimnastikaMarijo Možnik

Ostale Vijesti