Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Thierry Neuville preuzeo vodstvo na WRC Croatia Rallyju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 11:21

Tijekom petka još će se održati šest brzinskih ispita, a WRC Croatia Rally završit će u nedjelju

Nakon dva održana brzinska ispita tijekom četvrtka vodstvo u ukupnom redoslijedu WRC Croatia Rallyja preuzeo je belgijski vozač Thierry Neuville u Toyoti, trenutačno vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon uvodnog dana u četvrtak na vrhu redoslijeda WRC Croatia Rallyja bio je osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastian Ogier u Toyoti Yarisu. Međutim, već je prvi brzinski ispit u petak, od Krašića do Sošice, promijenio izgled na samom vrhu.

Ogier je skliznuo na treće mjesto, gdje se nalazi i nakon drugog brzinskog ispita, dok je prvo mjesto preuzeo Neuville. Na drugom mjestu je i dalje Britanac Elfyn Evans u Toyoti Yarisu, koji je i nakon uvodnog dana bio drugoplasirani.

Već je prvi brzinski ispit na vrhu izdvojio Neuvillea i Evansa pa je nakon odrađene rute od Krašića do Sošice Evans imao 6.6 sekundi zaostatka, dok nakon drugog brzinskog ispita, od Jaškova do Malog Modruš Potoka, Britanac ima 4.9 sekunde slabije vrijeme od Neuvillea.

Već trećeplasirani Ogier ima značajniji zaostatak za belgijskim vozačem, kasni 17.6 sekundi. Na četvrtom mjestu je Estonac Ott Tanak s 18.5 sekundi zaostatka, dok je peti Francuz Adrien Fourmaux s 22.9 sekunde minusa u odnosu na Neuvillea.

Od hrvatskih vozača nakon drugog brzinskog ispita najbolje je plasiran Viliam Prodan u Ford Fiesti. Nalazi se na 28. mjestu, a zaostaje četiri i pol minute za Neuvilleom.

Tijekom petka još će se održati šest brzinskih ispita, a WRC Croatia Rally završit će u nedjelju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

WRCWRC Croatia RallyWRC Croatia Rally 2024Thierry Neuville

Ostale Vijesti