USA Sport Today
USA Sport Today

Spektakl u UFC-u: Prvi poraz Adesanye, Yan napravio ogromnu glupost i izgubio pojas

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 09:33

Fantastična večer za sve obožavatelje slobodne borbe.

Poljski borac Jan Blachowicz pobijedio je Israela Adesanyju u glavnoj borbi UFC-ove priredbe 259 i zadržao titulu prvaka poluteške kategorije.

Poljak nije slavio prekidom, već jednoglasnom sudačkom odlukom. Njegova predstava bila je izvrsna, držao se plana i programa svojeg tima te je u potpunosti zasluženo postao novi UFC-ov prvak. Budući da je Poljak, baš kao što je to slučaj kod Stipe Miočića ili nekad ranije Mighty Mousea Demetriousa Johnsona jedan od onih 'neatraktivnih' boraca kojima je u glavnom fokusu sport, a ne stvaranje 'hypea' na društvenim mrežama, nema nikakve sumnje da je 'alfa i omega' UFC-a, Dana White, pomalo razočaran ishodom ove borbe.

"Ne, nije išlo kako sam očekivao, mislio sam da ću pobijediti. Nisam mogao spavati sinoć, ali nema veze. Kritičari su glasni, ali ja sam taj koji riskira u ovim borbama", rekao je Adesanya pa dodao:

"Nije me bilo strah dok je Blachowicz bio na meni, znao sam da mogu pobijediti. Bio je ovo samo loš dan u teretani. Vraćam se u srednju kategoriju, idem tamo nastaviti dominaciju."

Jako zanimljivo je bilo ogled Petra Yana i Aljamaina Sterlinga. Rus je slabije otvorio meč, ali se malo pomalo dizao u formi. Sve ono ključno iz ovog ogleda dogodilo se kad je Yan jednim ilegalnim udarcem pogodio Sterlinga koljenom u glavu dok je Sterlingu jedno koljeno još uvijek bilo na podu, što udarac automatski čini ilegalnim. Borba je prekinuta, a Sterling je nakon nekoliko minuta liječniku rekao da nije sposoban nastaviti. Kako je do tog stanja, neovisno o tome bilo tu ponešto glume ili ne, doveo ilegalan udarac, Yan je diskvalificiran, a Sterling je postao novi prvak.

Zanimljivo, Sterling nije uzeo pojas iz oktagona te je na taj način pokazao kako želi novu borbu i kako smatra da se na ovaj način ne osvaja titula prvaka. Gospodski potez, bez imalo sumnje.

Spomenimo još kako je Amanda Nunes nastavila svoju dominaciju, već u prvoj rundi je zaustavila svoju protivnicu Megan Anderson i još jednom potvrdila da je najbolja borkinja koja je ikada koračala oktagonom. Brazilska borkinja nema konkurenciju, jednostavno je predominantna i užitak je gledati kako sve svoje protivnice 'razbije' bez većih problema.

Za kraj, istaknimo još kako je Rakić bio fantastičan protiv Thiaga Santosa te je u konačnici slavio jednoglasnom odlukom sudaca, baš kao što je u 'prelimsima' slavio Uroš Medić protiv Aalona Cruza tehničkim nokautom u prvoj rundi. Nekadašnji vlasnik UFC-ovog poraza Dominick Cruz pobijedio je Caseya Kenneyja na neuvjerljiv je način došao do pobjede, a sve rezultate s UFC-ove priredbe 259 pogledajte u nastavku teksta:



Tagovi

UFCDana WhiteUFC Abu DhabiUFC Fight Night

Ostale Vijesti