Spektakl je zajamčen: Khabib brani titulu protiv strašno opasnog Poiriera

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.09.19. | 08:00

Glavna borba UFC-ove priredbe 242 nešto je što jednostavno ne smijete propustiti.

Khabib se u oktogon vraća nakon godinu dana odsustva. Vjerojatno nema osobe na ovom svijetu koja voli i prati borilačke sportove, a da nije pogledala onaj spektakl koji su nam priredili Khabib i Conor McGregor. Ruski borac u konačnici je slavio u meču nakon što je natjerao McGregora na predaju u četvrtoj rundi.

Prije tog meč bilo je jako puno zle krvi, ili kako bi Amerikanci rekli „bad blooda“ pa je taj susret vrlo vjerojatno uz onaj Jona Jonesa i DC-a bio najiščekivaniji meč u povijesti UFC-a, a da je to istina mogli smo vidjeti i prema prodaji pay per viewa. Naime, taj UFC 229 drži uvjerljivo prvo mjesto kada je riječ o prodaji pay per viewa te je ona dosegla brojku od 2,4 milijuna! Zanimljivo, od pet najprodavanijih PPV događaja, Conor McGergor bio je sudionik glavne borbe večeri u njih čak četiri.

ODIGRAJ UFC 242

No, vratimo se Khabibu i Conoru. Nekada su ova dva borca čak i trenirala zajedno, ali s vremenom animozitet između ova dva ratnika porastao je do neviđenih granica. Conor je čak napao autobus sa UFC-ovim borcima neposredno prije UFC-ove priredbe 223 budući da je unutra bio Khabib koji je nekoliko dana prije toga navodno imao fizički obračun s njegovim dugogodišnjim prijateljem Artemom Lobovom. Prilikom tog incidenta ozlijeđen je Michael Chiesa koji se trebao boriti sa Anthonyjem Pettisom, a iako to nikada nije službeno potvrđeno, Conor je morao duboko posegnuti u svoj džep kako bi Chiesi isplatio odštetu radi pretrpljenih ozljeda.

Dvojica boraca u konačnici su svoje „šake“ ukrstili na legendarnom i već spomenutom UFC-u 229, a nakon što ga je Khabib prislio na predaju nastao je potpuni kaos unutar i van oktagona radi čega je vlasnik UFC-a Dana White suspendirao Khabiba do daljnjeg iz UFC-a.

Dustin Poirier je borac koji forsira stand up borbu. Riječ je o borcu koji je se bori u kontra gardu i koji je uvijek tu da iskoristi i najmanju neopreznost svojeg protivnika. Posljednje tri godine nije poražen unutar oktagona, a pritom je pobijedio neke zaista velike face kao što su Alvarez, Gaethje i Pettis. Ipak, borba koja nikoga nije ostavila ravnodušnim ona je između njega i Maxa Hollowaya u travnju ove godine. Borba je sama po sebi bila spektakularna, oba borca primila su i dala puno teških udaraca, a nakon jednoglasne odluke sudaca i pet rundi potpunog „mrcvarenja“ pobjedu je odnio 30-godišnji borac iz Louisiane.

ODIGRAJ NURMAGOMEDOV - POIRIER

Za tu borbu Holloway je otišao u kategoriju više te je iz njegove Featherweight prešao u Lightweight, a mnogi su stručnjaci predviđali da će upravo u toj novoj kategoriji dati najbolje od sebe. I dao je, samo tog 13. travnja Poirier je bio moćniji te je u konačnici zasluženo slavio.

Borbu prije toga gledali smo Poiriera kako se potpuno iživljava na Alvarezu. Borila su se ta dva borca i prije ovog posljednjeg meča ali je taj event okarakteriziran kao No contest radi nelegalnih udaraca Alareza koji je udarao Poiriera koljenom u glavu iako su njegovom suparniku obje ruke u tom trenutku bile na tlu. Glavni sudac tog meča Herb Dean zaustavio je borbu pa je tako uzvratni susret između ova dva borca bio nešto vrijedno čekanja. Nije bilo zle krvi među borcima, odmah po završetku prve borbe Poirier je rekao u oktagonu kako iznimno cijeni Alvareza te kako se nada brzo revanšu, a on, prema onome što smo vidjeli, bolje da nikada nije ni došao ako ste Eddie Alvarez.

Stilovi borbe ove dvojice potpuno su drugačiji. Poirieru je veliki forte borba na nogama, dok je Khabib hrvanje i borbu u parteru odnio u neku potpuno novu dimenziju. U svakom slučaju ono što nam slijedi ne smijete propustiti i budite spremni na spektakularnu borbu.

Abu Dhabi je dobio event godine, a za kraj treba reći kako main card počinje u 18:00 po lokalnom vremenu. Osim Khabiba i Poiriera moći ćemo uživati u borbama  Edsona Barboze i Paul Feldera, Islama Makhacheva i Davija Ramosa, dok od ženskih borbi izdvajamo zanimljivu škotsku borkinju Joanne „Jojo“ Calderwood koja će se boriti protiv Andree Lee.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Khabib NurmagomedovDustin PoirierUFCMMADana WhiteUFC Abu Dhabi

Ostale Vijesti