REUTERS/Morgan Sette
REUTERS/Morgan Sette

Šok u svijetu tenisa: Prva tenisačica svijeta sa samo 25 godina odlučila otići u mirovinu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.03.22. | 08:22

Osvojila je tri Grand Slama, a u posljednjih 26 mečeva slavila je u njih 25.

Šokantna vijest na početku dana – prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty objavila je kako sa samo 25 godina odlazi u igračku mirovnu. Prva tenisačica svijeta svoju je odluku objasnila na društvenim mrežama.

“Sretna sam i spremna na to. U svom srcu znam da je ovo pravi trenutak. Zahvalna sam na svemu što mi je ovaj sport dao, a napuštam ga ponosna i ispunjena”, poručila je Australka dometnuvši da je u potpunosti potrošena i da s fizičke strane nema više što dati.

Barty je u karijeri osvojila 15 pojedinačnih naslova, a samo od turnirskih nagrada u karijeri je zaradila gotovo 24 milijuna američkih dolara.

Što se tiče Grand slam naslova, ove godine je osvojila Australian Open, lani Wimbledon, dok je Roland Garros osvojila 2019. godine. Najdalje što je dogurala u US Openu je četvrta runda, s tim da je u parovima osvojila US Open 2018. godine.

Inače, Barty je 2014. na dvije godine prekinula karijeru. Tada se okrenula – kriketu. Čak je i zaigrala u australskoj ženskoj kriket ligi, ali se vratila tenisu i to na najbolji mogući način.

Karijeru je prekinula bez poraza u 2022. godini (11-0) i nakon što je pobijedila u 25 od posljednjih 26 mečeva.



Tagovi

Ashleigh BartyWTA

Ostale Vijesti