Sebastian Vettel ima novu momčad, odlazi iz Ferrarija

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 10.09.20. | 16:03

Nova destinacija legendarnog Nijemca pomalo je neočekivana.

Veteran Formule 1 i četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel odlazi iz Ferrarija.

Od naredne sezone vozit će za Aston Martin Racing, momčad koja će se ove sezone još zvati Racing Point. 33-godišnjak odlučio je da neće u mirovinu već da će se dati u nove natjecateljske izazove, ovaj puta sa novom momčadi, nakon što napusti legendarni Ferrari koji ove sezone niže katastrofu za katastrofom.

Iz njegove nove buduće momčadi odaju kako s njim žele ‘’postati jedna od najkompetitivnijih imena u sportu’’. Poznato je od prije da će Nijemac napustiti Ferrari i da na njegovo mjesto dolazi Carlos Sainz Jr., no nije se očekivalo da će u Racing Point/Aston Martin.

Sergio Perez je imao višegodišnji ugovor, a drugi vozač je sin vlasnika momčadi Lawrencea Strolla, Lance Stroll. No u srijedu navečer je Perez obznanio kako će napustiti momčad, što znači da se oslobodilo mjesto za Vettela.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">BREAKING: Sebastian Vettel signs for Aston Martin for 2021 and beyond <a href="https://twitter.com/hashtag/F1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#F1</a> <a href="https://t.co/z2ZmvVxNmE">pic.twitter.com/z2ZmvVxNmE</a></p>&mdash; Formula 1 (@F1) <a href="https://twitter.com/F1/status/1303951880268197888?ref_src=twsrc%5Etfw">September 10, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Action Images)


Tagovi

Sebastian VettelFerrariRacing PointAston MartinFormula 1Carlos Sainz jrSergio Perez

Ostale Vijesti