Action Images Digital
Action Images Digital

Schumijeva supruga otkrila kako je Michael potpisao za Ferrari i priznala: "Rijetki su sada ostali uz njega"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 19:59

Priznala je: "Bilo bi jako lijepo kada bi Michael mogao ispričati cijelu priču iz tog vremena, jer ja nisam uvijek bila tamo.”

Novi dokumentarac "La Method" francuskog pay-TV kanala "Canal +", proteklih je mjeseci pratio bivšeg predsjednika FIA-e i prijatelja Michaela Schumachera, Jeana Todta (76). Todt je godinama bio šef momčadi Michaela Schumachera (53) u Ferrariju. Zajedno su osvojili pet svjetskih naslova - i postali bliski prijatelji. Todt je vrlo blizak s cijelom obitelji Schumacher i redovito ih posjećuje, piše Bild.

Upitan o Schumijevoj teškoj skijaškoj nesreći i pitanju kako je naučio živjeti od 29. prosinca 2013., Todt oklijeva, guta knedlu, grize usnu kako bi suspregnuo suze pa govori:

"Michael je još uvijek prisutan u mom životu i uvijek će biti, bez obzira na situaciju. Danas je pitanje kako biti zajedno i kako uzdržavati njega i obitelj.”

U dokumentarcu Todt posjećuje i Ferrarijev restoran "Ristorante Montana" u Maranellu, gdje je često sa Schumijem jeo kod Roselle i Maurizia - tu i tamo ne u restoranu, nego čak u obiteljskoj kući. Vlasnik Maurizio kaže:

"Bilo je to kao njihov tajni bunker, jer je uvijek bilo najmanje 1500 obožavatelja koji su čekali gospodina Todta i Michaela."


Corinna Schumacher, Schumijeva supruga, o prijateljstvu s Todtom kaže:

"Biti prijatelj s Michaelom u ranim godinama bilo je tako zabavno. Ali kad se situacija okrene i netko odjednom više ne može tako ili treba pomoć ili kad više nije samo odmor ili se dogodi nešto tužno, onda vidiš tko ti je prijatelj. A tu je Jean, moram sasvim jasno reći, jedan od rijetkih. Lijepa stvar za Michaela je znati da je netko poput Jean tu za nas kada imamo pitanja. Kad znaš da pored sebe imaš nekoga tko će učiniti nešto za tebe i misliti zajedno s tobom bez ikakvih posljedica."

Corinna se u dokumentarcu prisjeća i Schumijevog prelaska u Ferrari.

"Još uvijek se sjećam kako je to bilo. Bili smo u vrtu kad me Michael upitao: Što bi mislio da odemo u Redse? 'Da', rekla sam, 'ako to možeš, odlično'."

“Michael zapravo ima jako dobar osjećaj na koga se može osloniti. I mislim da je to već imao s Jeanom tada, da je rekao da želi učiniti nešto s Jeanom. Bilo bi jako lijepo kada bi Michael mogao ispričati cijelu priču iz tog vremena, jer ja nisam uvijek bila tamo.”

(eg)


Tagovi

Michael SchumacherFerrari

Ostale Vijesti