Rukometaši se u Ivanić Gradu družili s navijačima: Sutra službena provjera sa Slovenijom (FOTO/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.01.16. | 10:03

Nekoliko stotina djece i građana pozdravilo rukometaše na otvorenom treningu u Ivanić Gradu.

Hrvatski rukometni reprezentativci pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo odrađuju u Ivanić Gradu. Nakon niza zatvorenih treninga na kojima su se spremali za ono što ih čeka u Poljskoj, jučer su otvorili vrata Sportske dvorane Žeravinec za sve građane.

Trening izabranika Željka Babića gledalo je nekoliko stotina ljudi, a po završetku djevojčice i dječaci iz rukometnih klubova Ivanić spustili su se s tribina na parket, kao i mnogi drugi gledatelji. Rukometaši su odgovarali na njihove upite, podijelili brojne autograme i majice, fotografirali se i radili selfije... Ivanićani, posebno oni najmlađi, dugo će pamtiti ovaj dan u svom gradu koji se diči muškom momčadi u Premijerligi, ženskom pri vrhu drugoligaškog ranga, te općenito bogatom rukometnom tradicijom.

Također i Domagojem Pavlovićem, momkom poniklim u lokalnom klubu, koji je od Ivanića dogurao do PPD Zagreba gdje je prošle jeseni briljirao u Ligi prvaka. Očekivalo se da bude iznenađenje i naše reprezentacije u Poljskoj, ali nažalost ga je spriječila ozljeda u prvim danima ove godine. No, zato je kod svojih sugrađana jučer bio tražena "roba" poput najvećih zvijezda Kauboja - Duvnjaka, Čupića, Kopljara, Alilovića...

Mnogobrojne građane, kao i reprezentativce, pozdravio je i gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš.

"Kao sportaš u duši, nekadašnji rukometni trener, a danas gradonačelnik mogu samo kazati da sportske vrijednosti nose iznimne rezultate koji se ne očituju samo u broju postignutih golova i obranjenih golova. Bio je užitak promatrati vrhunske sportaše i mlade nade koje teže istom cilju, raduju se istim radostima, uživaju u razigravanju i druženju. Sport nema granica i ograničenja, on uzdiže i ostvaruje rezultate u svakom aspektu, a posebno u usmjeravanju mladih ljudi koji uče kako zacrtati i ostvariti ciljeve, kako se fokusirati u životu", rekao je Leš.

U ime reprezentacije, zahvalio se kapetan Marko Kopljar.

"Bilo nam je zadovoljstvo trenirati u punoj dvorani. Drago nam je da su nas u Ivanić Gradu navijači došli podržati uoči susreta sa Slovenijom i odlaska na Europsko prvenstvo u Poljskoj. Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu i odličnim uvjetima koje imamo tijekom priprema."

Hrvatska će u petak u Ivanić Gradu igrati prvu službenu prijateljsku utakmicu. Od 19 sati protivnik je Slovenija, s kojom se igra i dan kasnije, u subotu u gostima.

(Foto: HRS)

 

 


Tagovi

Ostali sportovirukometMarko KopljarDomagoj Pavlovićhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti