Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Riječani kreirali prvorazrednu senzaciju, Hrvatska ima dva kluba na završnom turniru Eurokupa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 08:20

Uz Primorje EB i Jug AO, nastup na završnom turniru (17. i 18. svibnja) izborili su španjolski Sabadell i njemački Spandau

Velika senzacija dogodila se u Rijeci! Vaterpolisti riječkog Primorja EB su pred svojim navijačima nadoknadili pet pogodaka zaostatka i pobjedom 15-9 (2-1, 5-4, 4-3, 4-1) protiv favoriziranog grčkog Vouliagmenija izborili plasman na završni turnir Eurokupa, na kojem će sudjelovati i dubrovački Jug Adriatic osiguranje koji je i u uzvratu svladao beogradsku Crvenu zvezdu sa 14-10.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad Igora Hinića je u prvoj utakmici u Ateni poražena sa 14-9, a na Kantridi su sustavno nadoknađivali razliku. Do 14-8, rezultata koji ih je vodio na Final Four, došli su četiri minute prije kraja. Grci su uspjeli smanjiti na 14-9, ali je Kad Te Riele pogodio za 15-9 na 2:52 minute prije kraja. Obrana Riječana je izdržala bez primljenog pogotka te je to ostao konačan rezultat dvoboja, čime je Primorje izbacilo klub koji je bio jedan od favorita natjecanja.

Fabio Crippa je s tri pogotka predvodio strijelce Primorja, a po dva gola postigli su Kas Te Riele, Luka Babić, Tin Brubnjak, Niko Čubranić i Lovro Paparić.

Nakon što su u Gružu svladali Crvenu zvezdu sa 15-9, vaterpolisti dubrovačkog Juga su slavili i u uzvratu u Beogradu sa 14-10 (4-2, 3-3, 3-1, 4-4). Po tri pogotka za momčad Vjekoslava Kobešćaka postigli su Hannes Daube i Marko Žuvela, a po dvaput su mrežu zatresli Toni Mozara i Rino Burić.

Uz Primorje EB i Jug AO, nastup na završnom turniru (17. i 18. svibnja) izborili su španjolski Sabadell i njemački Spandau.

Sabadell je kao domaćin sa 7-6 svladao bukureštansku Steauu u uzvratu te s ukupnih 13-11 izborio plasman na Final Four. Spandau je i u Berlinu svladao talijansku Savonu. Bilo je 12-10 pa je njemačka momčad osigurala plasman na završni turnir s ukupnih 23-20.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

vaterpoloPrimorje EBVK PrimorjeJugJug AOJug CO

Ostale Vijesti