Red košarke, red futsala: Dinamo pobijedio Dinamo (VIDEO/FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 11:23

Košarkaši Dinama i igrači Futsal Dinama na igralištu u Rudešu odigrali su dvije utakmice, najprije su se okušali u futsalu, a poslije u košarci...

Cijeli dan upriličio je i Futsal Dinamo koji je s juniorima i seniorima bio uključen u cjelokupni spektakl. Središnji događaj dana svakako je bio futsalsko-košarkaški dvoboj između seniorskih momčadi KK Dinama i Futsal Dinama, odigran pred 300-tinjak gledatelja.

U prvom „poluvremenu“ igrao se futsal, gol Futsal Dinama vrijedio je 1, a gol KK Dinama 2 poena. FD je poveo, no, Ivan Nakić-Vojnović, sin legendarnog Mihovila Nakića, pogađa za 2:1 vodstvo KK Dinama. No, Jukina se stolica tresla vrlo kratko, Kristian Čekol je do kraja prvog dijela futsal utakmice izjednačio, a u nastavku su Plavi došli do sigurne prednosti od 6:2.

Uslijedio je košarkaški dvoboj u kojem je koš KK Dinama s bilo koje distance vrijedio 1 poen, a koš Futsal Dinama je vrijedio „normalno“ (dva poena dvica, tri poena trica).

Okupljena publika očekivala je da će KK Dinamo lagano nadoknaditi zaostatak od četiri poena razlike, no doživjeli su šok.

Futsal Dinamo je na krilima Hrvoja Penave i Mihovila Prgometa krenuo nizati poene, Plavi su u potpunosti iznenadili Plave koji su igrali u bijelim dresovima i na odmor se otišlo s 21:11 prednosti Futsal Dinama. Domaćini su u nastavku malo stisnuli gas, Nakić-Vojnović je u dva navrata efektno zakucao, no Penava je sjajno komandirao napadom FD-a, prodorima je uništio domaćine i doveo Dinamo do pobjede 33:23.

Osim Penave i Prgometa, koji je iskazao sjajne playmakerske vještine, kod Futsal Dinama još nekoliko igrača pokazalo je visoko košarkaško umijeće poput Jakova Mudronje, Ivana Šulentića, Marija Hercega te Čekola i Filipa Novaka koji, unatoč tome što „četvorku“ bolje udaraju lijevom nogom, na koš šutiraju s desnom rukom!

Za komentar nakon utakmica zatražili smo MVP-a današnjeg dvoboja, Hrvoja Penavu.

„Dogovorili smo se da ne napravimo preveliku razliku u futsalu, da se malo ponadaju, pa da ih dokrajčimo u košarci. Drago mi je zbog ove titule, no ja sam samo jedan kotačić u momčadi. Do pobjede smo stigli timskom igrom“, rekao je Penava i odgovorio što mu je bilo teže igrati, futsal ili košarku?

„Futsal, naravno, a za ove koji su komentirali da mi košarka ide bolje od futsala mogu samo reći: zli jezici“.

Napomenimo kako su prije središnjeg dvoboja dana, košarkaško-futsalsku utakmicu odigrali juniori oba kluba, a za kraj dana, odigrao se košarkaški hakl između veterana KK Dinama i navijača, a cijelu manifestaciju upotpunila je i plesna skupina Bresidence.

Unatoč prekidu prvenstva, KK Dinamo nastavlja s radom, trenutno traju prijave za dva ljetna košarkaška kampa za djecu od 6 do 14 godina koji će se od 6. do 18. srpnja održati u Zagrebu.

(foto: KK Dinamo)

 


Tagovi

Ostali sportovikošarkaFutsal

Ostale Vijesti