Pixsell / Igor Kralj
Pixsell / Igor Kralj

Raspad u napadu Hrvatske, Španjolska se lakoćom obračunala s Barakudama

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.02.24. | 17:59

Nažalost, gledali smo jednosmjernu utakmicu u Dohi

U dvoboju drugog kola Svjetskog prvenstva u vaterpolu, Španjolska je bez ikakvih problema pobijedila Hrvatsku s uvjerljivih 10-6. Očekivali smo neizvjesniju utakmicu u dvoboju koji je Hrvatskoj praktički mogao osigurati put na Olimpijske igre u Parizu, ali umjesto toga gledali smo jednu od najslabijih partija Barakuda posljednjih godina. Hrvatsku je ozbiljnije šanse u ovom dvoboju stajala crna rupa od 13 minuta bez pogotka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prva dionica za Hrvatsku je završila znatno bolje rezultatski nego igrom. Promašili smo prva tri napada s igračem više, bili smo potpuno bezopasni u igri šest na šest i nije to izgledalo dobro. Kao da smo ostali u kontraritmu u kojem su nas Španjolci uhvatili u zadnjoj četvrtini Europskog prvenstva. Genijalac Felipe Perrone krasnim je pogotkom, a potom i teledirigiranom loptom za Bustosa odveo prvake Europe na dva pogotka prednosti već u ranoj fazi. Hrvatska se vratila pogotkom Franka Lazića s igračem više, lijepo je igrač Juga zavrnuo loptu u suprotne rašlje s lijevog krila, no u završnici četvrtine zaradili smo novo isključenje.

Zbog toga je bilo bitno da pokušamo dobiti plivanje za loptu, kako bi se besplatno obranili s igračem manje. Nažalost, to nije bio slučaj i naš krvnik iz finala u Zagrebu – Alvaro Granados – krasno je pogodio u trenutku kada se naš isključeni igrač vraćao.

Imali su Španjolci još jednu izvanrednu priliku za pogodak iz polukontre, kojom bi otišli na velikih 4-1, nisu zabili i Hrvatska se munjevitim udarom vratila. Marko Žuvela odapeo je pravu strijelu iz daljine pod gredu španjolskog gola, a potom je odigran specijal s igračem više - Franko Lazić za Rinu Burića na stativi i ovosezonsko pojačanje Juga poravnalo je stanje na semaforu.

Imali smo napad i za vodstvo, no umjesto da rezultatsku klackalicu prebacimo na svoju stranu, Španjolci su pokazali zašto su uz Mađare prvi favoriti prvenstva. Prvo je Albert Munarriz prekrasno pogodio iz situacije s igračem više, a dva gola prednosti uoči odlaska na novi odmor vratio je Cabanas.

U trećoj četvrtini, napadački horor Hrvatske. Nismo zabili nijedan pogodak, ali čak niti to nije bio toliki problem koliko neshvatljivi potezi Barakuda u napadu. U tri napada smo poklonili loptu protivniku očajnim dodavanjima, u nekoliko navrata izabranici Ivice Tucka bili su previše pasivni i odgađali su šut iz dobrih pozicija. Jednostavno, ništa nije funkcioniralo u napadu Hrvatske, bila je to jedna od najslabijih dionica koje smo vidjeli u igri Hrvatske posljednjih godina.

Kada je Loren Fatović nakon 13 minuta bez gola konačno zatresao španjolsku mrežu, a to se zbilo početkom četvrte dionice, bilo je već kasno. Španjolci su pobjegli na četiri pogotka razlike i utakmica je bila riješena.

Prvi hrvatski strijelac bio je Loren Fatović s tri pogotka. Po jedan su postigli Lončar, Lazić i Žuvela. Vratar Marko Bijač je imao devet obrana. Kod Španjolske je tri pogotka dao Granados, a dva je dodao Munarriz.

Ranije tijekom srijede u skupini A je Australija s uvjerljivih 29-7 (6-2, 8-1, 7-1, 8-3) nadigrala Južnoafričku Republiku. U posljednjem ogledu skupine A, utakmici trećeg kola, Hrvatska u petak igra protiv Južnoafričke Republike. Utakmica počinje u 14 sati, dok istog dana od 11.30 sati igraju Španjolska i Australija.

ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 10-6 (2-1, 3-2, 1-0, 4-3)

Španjolska: Aguirre, Tahull, Famera, Larumbe, Granados 3, Perrone 1, Munarriz 2, Sanahuja 2, De Toro, Cabanas 1, Mallarach, Bustos 1, Lorrio

Hrvatska: Bijač, Vrlić, Burić, Harkov, Žuvela 1, Marinić Kragić, Fatović 3, Lončar 1, Vukičević, Butić, Anić, Kržić, Lazić 1




Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijašpanjolska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpolu

Ostale Vijesti