A. Vasquez-USA TODAY Sports
A. Vasquez-USA TODAY Sports

Predator iz oktogona: Francis Ngannou obranio titulu najboljeg teškaša svijeta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 09:03

UFC 270 donio je iznenađenje, Kamerunac sudačkom odlukom pobijedio favoriziranog Cyrila Ganea

Na iznenađenje svih prisutnih ali i onih pred malim ekranima, Kamerunac, svima poznat ponajviše po strašnoj silini udaraca s kojima nokautira protivnike, jutros je u Anaheimu svladao Francuza – hrvanjem. Epilog je to neobičnog meča koji je dao odgovor na pitanje tko je najbolji teškaš unutar najpoznatije promocije borbi mješovitog stilaUFC-a.

Prva runda je prošla uz zvižduke s tribina. Druga također. Gane je ušao u oktogon s jasnim ciljem da udarcima u tijelo neutralizira Ngannoua, pritom izbjegavajući protuudare. Gledateljima je to pomalo išlo na živce, no borci se nisu dali smesti, ulog je bio prevelik i taktičke zamisli su svakako ušle u prvi plan, bez brige o tome kako borba izgleda na malim ekranima.

A onda, suprotno svim očekivanjima, od treće runde nadalje, veliko iznenađenje u pristupu Kamerunca. Umjesto borbe na nogama, Ngannou je počeo rušiti Ganea i skupljati bodove, na što Francuz nije imao odgovora. Francis je samo ponavljao isti manevar, u jednom trenu čak za dlaku izbjegao polugu na svojoj nozi, i potom uz novi dominantni položaj završio borbu. Za suce je to bilo dovoljno, jednoglasno su proglasili Ngannoua novim/starim prvakom u teškoj kategoriji.Zasluženo.

Naravno, to nije bila jedina borba večeri u sklopu 270. po redu priredbe u Honda Centeru. Deiveson Figueiredo je sudačkom odlukom pobijedio Brandona Morena i tako vratio pojas u muha kategoriji. To je bila ujedno i jedina druga borba u kojoj je ulog bio – titula. Michael Pereira je također uz odluku sudaca pobijedio Andrea Fialhoa dok je Said Nurmagomedov gušenjem slavio protiv Codya Stamanna.

Iduća, 271. priredba na rasporedu je za manje od mjesec dana, UFC seli u Texas gdje će u Houstonu Israel Adesanyja u oktogon protiv bivšeg prvaka Whittakera.

 


Tagovi

Francis NgannouUFC

Ostale Vijesti