foto: Action Images
foto: Action Images

Poznati svi detalji o povratku Conora McGregora u oktagon

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 11:42

Vraća se nakon praktički godine dana izbivanja.

Ponajveća zvijezda UFC-a, slavni Irac Conor McGregor, napokon s usuglasio s Danom Whiteom o datumu svog povratka u UFC.

McGregor je htio humanitarnu borbu protiv Dustina Poiriera održati 2020. godine u neovisnoj organizaciji, no u posao se upleo čelni čovjek najmoćnije borilačke organizacije na svijetu, koji je Ircu poručio da nema slobodnih termina za borbu u ovoj godini.

"Ponudili smo mu borbu, dali smo mu vlastiti termin. Nismo imali termin u ovoj godini, tu je sve već isplanirano i prvaci se bore za titule. On se očito želi boriti s Poirierom, pa smo se dogovorili s ESPN-om i omogućili mu vlastiti termin", rekao je White u srijedu.

Napokon, postignut je dogovor te će se borba održati 23. siječnja iduće godine na AT&T stadionu Dallas Cowboywsa, čiji vlasnik Jerry Jones je McGregorov prijatelj. Kapacitet spomenutog stadiona jedan je od najvećih u SAD-u, mada će zbog pandemije biti na 25% kapaciteta - točnije na oko 20 od mogućih 80 tisuća mjesta.

McGregor je potom na Twitteru objavio da prihvaća.

"Prihvaćam, 23. siječnja, dogovoreno! Cilj mi je da se borba održi na stadionu Dallas Cowboysa. Jerry Jones mi je prijatelj, a stadion može primiti našu publiku. Bit ću spreman za Teksas i Teksas će biti spreman za moje navijače. Zatim Manny", napisao je Conor.


Kao što se 2018. godine borio u egzibicijskim crossover mečevima protiv Floyda Mayweathera, tako mu je želja ukrstiti boksačke rukavice protiv filipinske legende Mannyja Pacquiaoa.

Inače, zadnju borbu odradio je 18. siječnja ove godine protiv Donalda Cerronea kojeg je uvjerljivo svladao nokautom u prvoj rundi za ukupan omjer pobjeda i poraza od 22-4. S druge strane, njegov protivnik Poirier je nakon jednoglasne sudačke odluke 27. lipnja bio jači od Dana Hookera, čime je njegov trenutni omjer 26-6.

Ubrzo se po Irčevoj objavi javio se i Poirier, koji je iz obližnje Louisiane.



Tagovi

MMAUFCConor McGregorDustin PoirierDana White

Ostale Vijesti