Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Popularni humanitarni turnir u Splitu koji je okupljao brojna poznata nogometna lica ove godine se igra u posljednjem izdanju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 11:47

Lijepa tradicija turnira 'Četiri kafića' došla je svom kraju

Humanitarni turnir 'Četiri kafića – memorijal Dino Petrinović' ove sezone doživljava svoje posljednje izdanje, 20. po redu. Tako je jedna lijepa humanitarna tradicija koja se održavala svake godine u božićno vrijeme došla svome kraju. Ovogodišnji turnir održati će se na tradicionalni datum 26. prosinca na splitskim Gripama.

„Zadnji turnir. Previše emocija. Sinoć nisam spavao. Ovaj turnir je meni dao ime i prezime. Žao mi je što je do ovoga došlo, ali stigli smo do vrhunca. Dalje od toga nismo mogli. Odlučili smo zajedno da se svima zahvalimo sa završnim turnirom. Napravit ćemo monografiju da to bude uspomena za buduće generacije“, rekao je organizator Damir Karaman suznih očiju, a emotivan je bio je i Ivica Mornar nekadašnji igrač Hajduka i jedan od pokretača ove priče.

„Emocije su velike. Počeli smo kao mladići, sada smo u lijepim godinama. Dvadeset godina je lijepa brojka za zaokružiti lijepu humanitarnu priču. Osjetili smo da je ovo trenutak za privesti kraju. Kroz turnir je prošlo 409 različitih igrača. Krenuli smo spontano, vodili smo se zafrkancijom, ljubavlju, privrženosti Hajduku. Ponosni smo na sve. Ovo ostaje neizbrisiv trag za cijeli život.“

Kroz ovih 20 godina na turniru u Splitu zaigrale su brojne nogometne zvijezde, a nekima je turnir godinama bio u rasporedu podcrtan. Bilo je to mjesto za nogometaše gdje bi se u pauzi od posla opustili i vidjeli sa starim poznanicima, a uz to bi se i ispromoirala pokoja nadolazeća nada Hajduka široj javnosti uz pomoć koje bi se zaokružila ova humanitarna priča od 20 godina. (km)


Tagovi

FutsalMalonogometni turnir Četiri kafića

Ostale Vijesti