foto: Action Images
foto: Action Images

Nurmagomedov otkrio što će raditi po završetku karijere

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 25.10.20. | 15:06

Već ima planove...

UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov sinoć je šokirao MMA svijet objavom o završetku svoje savršene karijere, zaključit će ju bez poraza s omjerom 29-0-0, a odmah jutro poslije mnogi su postavili pitanje „što će sad raditi?“

Odgovor je stigao vrlo brzo, naime, dagestanski borac navodno će se prebaciti u trenerske vode...

„Ne vraćam se više u oktogon bez svog oca,“ rekao je poslije pobjede protiv Justina Gaethjea u drugoj rundi bacajući rukavice na parter.

„Razgovarao sam s majkom i dao joj svoju riječ da ću završiti karijeru. Moram to ispoštovati,“ dodao je.

Sad već umirovljeni borac dominirao je lakom kategorijom UFC-a od svog debija u najpoznatijoj svjetskoj promociji slobodne borbe 2012. godine, a sad želi svoje znanje prenijeti na nove naraštaje MMA boraca.

„Imamo mladih boraca iz generacije koja dolazi koje treba trenirati,“ rekao je Habib na videu sa svojim trenerom Javierom Mendezom poslije posljednje borbe.

„Vraćamo se vrlo brzo na vrh. Pomoći ću vam, uvijek vam pomažem, koliko je to već zajedničkih godina, treneru?!,“ rekao je.

Jedan od tih boraca mogao bi biti Habibov dugogodišnji sparing partner i jedan od najopasnijih boraca u lakoj kategoriji Islam Mahačev, također štićenik Habibova oca Abdulmanapa kojemu je sad otvoren put ka pojasu kad njegovog dobrog prijatelja više nema u miksu...


Tagovi

Khabib NurmagomedovUFCborilački sportoviMMA

Ostale Vijesti