Jeff Bottari/Action Images
Jeff Bottari/Action Images

Ngannou je novi UFC prvak: Miočić nokautiran u drugoj rundi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 08:04

Stipe je krenuo oprezno, ali Predator je dominirao od samog početka meča.

Stipe Miočić izgubio je pojas UFC-e teškaškog prvaka. Kamerunski Predator Francis Ngannou nokautirao je dosadašnjeg prvaka početkom druge runde.

Ngannou je dominirao od samog starta te je već u prvoj rundi opasno uzdrmao Miočića, koji je u borbu ušao oprezno. No, na startu druge runde nije bilo spasa za Stipu, Kamerunac ga je pogodio lijevim direktom i Miočić je završio na ogradi te se nekako izvukao iz jako teške situacije. Međutim, uzdrmani Miočić se pokušao obraniti napadom, ali je Ngannou uzvratio kontrom i lijevim krošeom poslao Stipu na pod te ga još jednom pogodio prije nego što je sudac prekinuo borbu.

Ngannou je četiri borbe prije ove završavao nokautom u prvoj rundi, a sad je pokazao kako je napredovao i u taktičkom smislu te je postao prvi afrički prvak teške kategorije.

"Ne mogu riječima opisati osjećaj koji sada prolazi kroz mene. Dugo sam čekao priliku za ovo, uspio sam postati prvak i ušutkati sve kritičare koji su sumnjali u mene. Dokazao sam svima koji su mislili da su bolji od mene da sam dostojan ove titule", izjavio je Ngannou nakon borbe.

"Prvu borbu sa Stipom pamtim otkako se dogodila, naučio sam jako puno iz nje. Čekao sam od tog dana priliku da se vratim, da pokažem da mogu pobijediti i danas sam uspio. Izvlačio sam pouke iz te borbe i vratio se jači."

"Moj trener mi je danima urlao u uho da se smirim, kad je Stipe krenuo udarati koncentrirao sam se i dočekao Stipinu pogrešku. Krenuo je na mene, valjda je mislio da sam uzdrman, tu sam ga dočekao i završio borbu. Prije borbe sam proučavao svaki detalj Miočićeve borbe".

Za kraj se osvrnuo na prozivke Jon Jonesa, a gotovo svi vjeruju kako će to biti nova borba za pojas, dok će se Miočić za eventualni revanš zasigurno na čekati.

"Za mene je Jon Jones najveći borac svih vremena i čast mi je što traži borbu sa mnom. Spreman sam bilo kad, možemo se boriti već u travnju, spreman sam", zaključio je novi prvak.


Tagovi

UFCUFC Fight NightStipe MiočićFrancis Ngannou

Ostale Vijesti