foto: Action Images
foto: Action Images

Najteži ispit u dosad savršenoj karijeri

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.10.20. | 11:36

Habib Nurmagomedov pred sobom ima najteži ispit dosad savršene karijere u slobodnoj borbi, ako njegov suparnik Justin Gaethje uspije zaustaviti pokušaje obaranja ruskog borca, tvrdi njegov trener Javier Mendez.

Bivši američki kikboksač Javier Mendez zamijenio je nedavno preminulog Abdulmanapa Nurmagomedova, Habibova oca i dugogodišnjeg glavnog trenera, a iako je dosad više puta bio u Habibovu kutu, na subotnjem meču službeno će biti njegov glavni trener.

Mendez je prvi put vodio Habibov trening kamp uoči borbe za ujedinjenje titula u lakoj kategoriji UFC-a bez pomoći njegova oca, a uoči okršaja na UFC-u 254 ne gaji iluzije da ih očekuje lagan posao.

Naprotiv...


Habib je u svojih dosadašnjih 28 pobjeda u isto toliko borbi pobjeđivao dominirajući svoje suparnike u parteru, a još nijedan nije pronašao način kako se izvući iz „dagestanskih lisica“ jednom kad mu se aktualni prvak u lakoj kategoriji omota oko struka.

Ali Gaethje, koji je Habibovo godište, hrva od svoje pete godine i uvjeren je kako će mu te vještine donijeti prednost u ovoj borbi kakvu Habibovi dosadašnji suparnici nisu imali. O tome svjedoči i podatak da je u svojoj UFC karijeri proveo tek nekoliko desetaka sekundi na podu u podređenoj poziciji. Njegova obrana od rušenja trebala bi zadržati borbu na nogama te mu donijeti prednost protiv jednog od najvećih boraca u povijesti slobodne borbe.

„Ako Justin pronađe lijek za Habibovo hrvanje, ova će borba biti njegov najteži ispit dosad,“ rekao je Javier Mendez za suparnika svog štićenika koji nema nijedan poraz u dosadašnji 28 MMA borbi. „Bio je elitan hrvač na sveučilištu i to će mu dobro doći u ovoj borbi.“

„Odlično koristi low-kickove, najbolji je udarač nogama kojeg sam dosad vidio u UFC-u. Svjesni smo kako je riječ o MMA borbi, zato i nismo trenirali isključivo grappling.“

Mendez, koji je nekoć i sam bio razoran udarač, tvrdi kako su Habibove udaračke tehnike podcjenjene, a dokaz je razorna desnica kojom je prije dvije godine oborio Conora McGregora. Dodaje kako Habiba ne treba otpisati čak i u slučaju da borba ostane na nogama.

„Uspije li neutralizirati naše najjače oružje, a to je hrvanje, neće nas biti strah okrenuti se udarcima. Habib može stati nasuprot bilo koga u diviziji,“ dodao je.

„Danas je bolji nego što je bio protiv Conora prije dvije godine, a ako je tad mogao s njim, moći se se u subotu nositi i s Justinom,“ poentirao je Mendez.



Tagovi

UFCKhabib NurmagomedovJustin GaethjeOstali sportoviborilački sportovi

Ostale Vijesti