Zeljko Hladika/Pixsell
Zeljko Hladika/Pixsell

Matić i Cvjetko spremne za Europsko prvenstvo: "Želim za hrvatsku čim više medalja"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 17:00

Osim Matić i Cvjwtko Hrvatsku će u Montpellieru predstavljati i Ana Viktorija Puljiz (-52kg), Iva Oberan i Katarina Krišto (-63kg), Karla Prodan i Petrunjela Pavić (-78kg), Tina Rdić i Helena Vuković (+78kg) te Zlatko Kumrić i Marko Kumrić (-100kg)

 Od 3. do 5. studenog u Montpellieru održat će se Europsko prvenstvo u džudu na kojem će nastupiti oko 400 džudaša iz 46 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati 11 natjecatelja, od toga devet džudašica i dva džudaša.

"Mislim da sam u dobroj formi, dobro se osjećam, dobro treniram, zdrava sam, pa sada vidjet ćemo", izjavila je aktualna bronca sa SP-a Barbara Matić. 

Dvostruka svjetska prvakinja je baš u Montpellieru 2014. godine osvojila svoju prvu medalju na Europskom prvenstvu u konkurenciji seniora, tada je u borbi za brončanu medalju slavila protiv Španjolke Marije Bernabeu.

"Stvarno me lijepa sjećanja vežu za Francusku, nadam se da će i ova godina ostati u lijepom sjećanju. Želim za hrvatsku čim više medalja i nadam se da ću ja biti jedna od osvajača", rekla je 28-godišnja Splićanka.

U kategoriji -70kg tu je i Lara Cvjetko kojoj će ovo biti drugo Europsko prvenstvo za seniore.

"Nikako nisam zadovoljna s početkom godine i svojom formom s obzirom na to da sam prošle godine osvojila medalju na svjetskom prvenstvu i Mastersu. Nisam dosta dugo osvojila medalju, sve do pola godine, točnije do Grand Slama u Mongoliji tako da nikako nisam bila zadovoljna kako je godina krenula", kazala je 22-godišnja Cvjetko.

Sud de France Arena, također poznata kao Arena Montpellier, otvorena je u rujnu 2010. Ima kapacitet od 14.000 gledatelja, s gotovo 10 000 za sportske događaje, a za Europsko prvenstvo u džudu je rasprodana te borce očekuje itekako užarena atmosfera. 

"Pa to je nekako očekivati za Francusku, kao i kada u Parizu (Grand Slam) nastupam uvijek je sve puno. To je sve super, svi navijaju, nemaš pritisak od domaćeg terena, gledaju te ljudi, podupiru te", prokomentirala je Matić.

"Ne znam, mislim da će mi biti užitak dok se ne borim protiv Francuskinje, a onda će mi biti dio nekakvog prkosa da pobijedim protivnicu na njenom domaćem terenu. Kao što volim pobijediti na svojem terenu, tako volim savladati protivnice na njihovom. Sigurno će biti dobra atmosfera, ako neće navijati već za mene, navijat će za nekog drugoga, tako da će sigurno biti dobro", dodala je za kraj Matić.

Osim Matić i Cvjwtko Hrvatsku će u Montpellieru predstavljati i Ana Viktorija Puljiz (-52kg), Iva Oberan i Katarina Krišto (-63kg), Karla Prodan i Petrunjela Pavić (-78kg), Tina Rdić i Helena Vuković (+78kg) te Zlatko Kumrić i Marko Kumrić (-100kg).

(hina)


Tagovi

Barbara MatićLara Cvjetkojudo

Ostale Vijesti