La (Virtual) Liga na neki novi način: Na Twitchu je dvojicu nogometaša gledalo 60 000 ljudi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 11:04

Trojica igrača Reala su htjela sudjelovati pod svaku cijenu, a budući da može samo jedan, organizirale su se i kvalifikacije.

Da pojasnimo, prije nekoliko branič Seville Sergio Reguilon i napadač Betisa Borja Iglesias odigrali su utakmicu poznate FIFA-e, a sve to su uživo streamali na popularnom Twitchu.

Znate koliko ih je ljudi pratilo, odnoso gledalo kako oni igraju, uživo? 60 tisuća!

Čim je vidio kako to jako dobro popraćeno, Llanos je stigao na ideju kako svaki od klubova da jednog svog predstavnika i da se u doba karantere odradi jedna cijela sezona Virtualne La Lige.

Odaziv, kako je i sam streamer rekao, je bio fantastičan, a među prvima koji su se javili i odlučili predstavljat boje svojeg kluba bili su Sergio Roberto iz Barcelone, Marcos Llorente iz Atletico Madrida i Carlos Soler iz Valencije.

Zanimljiva je sitaucija bila u svlačionici Real Madrida. Naime, čak trojica igrača, Marco Asensio, Thibaut Courtois i Dani Carvajal pokazala su interes za sudelovanjem, a budući da pravila dopuštaju jednog predstavnika momčadi, organizirale su se čak i kvalifikacije.

"Prvi sam tweet poslao bez iakvih očekivanja, a onda me je zaprepastio odaziv. Za manje od sat vremena već se pola klubova prijavilo. Sada kada su u samoizolaciji, igrači mnogo više igraju video igrice, a kako imaju u sebi natjecatelji gen uvijek žele pobijediti. Znaju kako će ovaj turnir mnogo značiti navijačima", rekao je Llanos dodavši kako će se sav prihod od prijenosa "utakmica" putem njegova Twitch kanala donirati medicinskom osoblju koje se bori protiv pandemije koronavirusa.

Za kraj donosimo imena svih igrača koji sudjeluju u turniru:

Sergi Roberto (Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Sergio Reguilon (Sevilla), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Jason (Getafe), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Carlos Soler (Valencia), Manu Morlanes (Villarreal), Jose Antonio Martinez (Granada), Gorka Guruzeta (Athletic Bilbao), Ruben Garcia (Osasuna), Carlos Clerc (Levante), Lucas Perez (Alaves), Pedro Porro (Valladolid), Edu Exposito (Eibar), Kevin Vazquez (Celta), Alejandro Pozo (Mallorca), Aitor Ruibal (Leganes), Adri Embarba (Espanyol)

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Iz drugog kuta

Ostale Vijesti